Provençalsk salat med egg og skinke
Foto: Synøve Dreyer

Provençalsk salat med egg og skinke

Ingredienser

6 egg
12 skiver spekeskinke
100 g sjalottløk
350 g aspargesbønner
2 ss lyse rosiner eller korinter
½ sitron
6 ss olivenolje
2 ss søt vin eller sherry
1 ss balsamicieddik eller rødvinseddik
1 grønn chili
1 ts malt koriander
salt og kvernet pepper
½ sitron til pynt

Fremgangsmåte

Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Avkjøl eggene og del i to.

Del sjalottløken i to hvis de er store. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre, ca. 2 minutter.
 
Gi bønnene og rosinene et raskt oppkok i godt saltet vann, ca. 1 minutt. Avkjøl raskt i iskaldt vann (gjerne med isbiter) og la dem renne godt av seg.

Bland sitronsaft og -skall med olje, vin, eddik, hakket chili og koriander. Smak til med salt og pepper.

Legg opp aspargesbønner, løk, egg og skinke på et stort serveringsfat. Hell dressingen over grønnsakene og server straks.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her