Rieslingkake med druer
Foto: Alf Børjesson

Rieslingkake med druer

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en form à 22 cm og stek denne i ovnen i ca 20 minutter ved 190 grader.

Avkjøl bunnen.

Vinkrem:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.

Visp sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft og 1,5 dl riesling i en kjele og la alt varmes forsiktig opp.

Kremen tykner rundt 80 grader. Når kremen er tykk helles den over i en bolle.

Trykk vannet ut av gelatinen og løs denne opp i ½ dl riesling ved svak varme.

Når gelatinen er oppløst blandes denne først med 3 ss av den tykke kremen. Bland alt så sammen. Sett kremen kaldt og rør av og til.

Når vinkremen begynner å stivne, pisker du opp kremfløten og vender vinkremen forsiktig i.

Legg kakebunnen på et fat og sett en ring rundt bunnen.

Fordel kremen på kaken og jevn den ut.

Vask og ta bort steinene i druene. Tørk dem skikkelig og legg dem på kaken. Trykk dem gjerne litt ned i kremen.

Sett kaken kaldt i 2-3 timer.

Vingele:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.

Kok opp rieslingen og sukkeret. Trekk kjelen fra varmen og ha i gelatinen.

Når geleen er kald, kan den helles over kaken i et tynt lag som akkurat dekker druene.

Sett kaken kaldt i 30 minutter til. 

TIPS:
Ved å erstatte vinen med god eplesaft beholder du den syrlige smaken, men gjør samtidig kaken helt alkoholfri.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her