Foto: Mari Svenningsen

Rødvinsgryte av elg

Tilberedningstid

1 time

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g grytekjøtt av elg
50 g bacon i terninger
1 pose stjerneløk
100 g frisk sjampinjong
2 ss margarin til steking
2 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
2 dl rødvin
2 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian

Fremgangsmåte

Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.
 
Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 x 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.
 
Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 20 minutter.
 
Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter.
 
Server med kokte poteter eller en god potetmos.
 

Tips: Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta.
 

Sendt inn av

Skriv ut
5
5/5 etter 49 anmeldelser
Din vurdering:
Til toppen