Sjokoladekjeks:
Dette er nok til 12 store kjeks a 70 gram.
Legg smør og 200 g sjokolade i en bolle og varm dette over vannbad.
Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoladeblandingen. Rør dette godt til alt er blandet.
Sikt så i melet i tre omganger. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.
Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren på to brett.
Stek disse ved 170 grader i 10-15 min.
Kjeksbunn:
Hakk kjeks og hasselnøtter i en matprosessor.
Smelt smøret og bland dette godt.
Fordel dette på 6 terteformer a 10 cm eller en stor form a 24 cm.
Sett tertene kjølig.
Sjokoladefyll:
Pisk egg og sukker til sukkeret er løst opp og røren er passe tykk (nesten eggedosis).
Hakk sjokoladen i biter.
Bland melk og fløte og kok dette opp. Når dette koker helles det over sjokoladen slik at sjokoladen smelter.
Ha så blandingen i eggedosisen mens du rører raskt rundt.
Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det til det tykner ( 83 grader). Det skal ikke koke!
Når alt er godt blandet heller du smeten over tertebunnene.
Sett i kjøleskap til avkjøling i 2-4 timer.
Søt krem:
Visp alt sammen til det blir stivt. Ikke overpisk kremen.
Jordbær til pynt.
TIPS: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.
TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte.
Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no