Smør en ildfast form på 28 cm eller små porsjonsformer.
Skrell epler, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med. Legg eplebåtene i takmønster i formen(e). Bland sukker, kanel og sitronskall og dryss over eplene.
Ha mel, smør og sukker i en food processor og kjør i noen sekunder. Eller bland for hånd. Da må smøret være litt temperert. Men deigen skal likevel være «smuldrete». Fordel deigen over eplene og hakkete mandler på toppen. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 25–30 minutter.
Tips:
Smulrepai smaker himmelsk med så vel vaniljeis som vaniljesaus eller pisket krem.
Se alle oppskriftene på pai og terte
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev