Steinbit med blåskjell- og epleragu
Foto: Tom Haga

Steinbit med blåskjell- og epleragu

Fremgangsmåte

Rens sjalottløken og finhakk den. Ha sjalottløken i en kjele med litt smør, tilsett blåskjell og vin, ha på lokk og damp til de åpner seg. Ta ut kjøttet av skjellene og ta vare på dette - sil kraften.
 
Skrell eplene og kutt i terninger på 0,5 x 0,5 cm og legg i vann med sitronsaft. Fres karri i litt smør, tilsett blåskjellkraften og kok opp.
 
Rør inn mykt smør litt etter litt i eplesausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm epler og blåskjell i halvparten av karrisausen og hell resten av sausen i en annen gryte.
 
Tilsett gressløk og litt fint revet sitronskall i raguen og anrett. Ha litt melk i resten av sausen og skumm opp med stavmikser.
 
Potetterrine:
Kle en stålform med panchetta eller godt bacon. Skrell og høvle potetene løvtynt på mandolin eller med en osthøvel. Smelt litt smør sammen med hvitløken og vend potetene i dette.
 
Smak til med salt og pepper og stable potetene i formen. Dekk over med panchetta/ bacon og stek under press i ovnen på ca. 160 grader til potetene er møre, ca. 25-30 minutter.
 
Potetterrinen må stå ca. et døgn før den kan brukes.

Grill fisken i grillpanne med salt og pepper. Varm potetterrinen og server til fisken sammen med epleraguen og sausen.
 
Tips: Her kan du godt servere en enklere potetrett enn terrinen, slik som råstekte poteter stekt med baconterninger.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her