Foto: Kim Holthe

Store pikekyss

For deg som elsker det søte, og for barna som garanter vil like pikekyss, er dette en oppskrift som tar deg minimalt med tid før kyssene kan nytes.

Tilberedningstid

1 time

Antall porsjoner

12 - 14 stk

Ingredienser

300 g sukker

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og seig. Vil du farge massen med konditorfarge, så vend fargen forsiktig inn ved hjelp av en slikkepott.
 
Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut små eller store topper på bakepapir. Du kan også bruke en skje til å lage topper.
 
Vil du pynte pikekyssene med for eksempel hakkete nøtter, så dryss dem over før du setter dem inn i ovnen.
 
Tørk pikekyssene midt i ovnen ved 100 °C i ca. 1-2 timer. Husk at store pikekyss trenger dobbelt så lang tørketid som små pikekyss!
 
Tips: La eggehvitene bli romtempererte før du pisker dem, så blir de enda luftigere! Pass på at redskapene er helt rene! Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive.

Sendt inn av

4
4/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen