Wok med bambusskudd og kylling
Foto: deymos

Wok med bambusskudd og kylling

Bambusskudd og kylling sammen med masse deilige grønnsaker, står som basis for den smakfulle retten.

Fremgangsmåte

Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.

  1. Fres kjøttet raskt i olje i en panne eller wok i små porsjoner.
  2. Legg kjøttet til side på en tallerken.
  3. Vask og skjær opp grønnsakene samt ingefæren og fres dem i pannen et par minutter.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til sausen i et glass med lokk.
  5. Rist godt og hell blandingen over grønnsakene.
  6. Kok opp og legg i kjøttet.
  7. Hell blandingen over nykokte nudler eller ris. 

Tips:
Bruker du ferske bambusskudd, må de varmebehandles før de brukes i retten. 
Fres alltid det strimlede kjøttet i små porsjoner, 150 g - 200 g om gangen. La kjøttet hvile mens du woker grønnsakene.

Våre beste wokoppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her