Devil's food cake
Bak en djevelsk god sjokoladekake

Bak en djevelsk god sjokoladekake

Denne kaken er udødeliggjort av 80-tallsbandet B-52. Den smaker like godt som låta deres beskriver den.
Aase E. Jacobsen
28 November 2015 - 21:14

 

Denne kaken er en amerikansk klassiker som 80-tallsgruppa B-52 så fristende synger om i låta Cake fra 1983. Her befales det å kline godt til med sjokoladekrem mellom lagene så mye at det renner ned langs sidene. Du skal altså ikke være så nøye med pyntingen, ifølge B-52. Noe som også støttes av den kjente amerikanske kokken/konditoren David Leibovitz.

Det er hans oppskrift tilpasset norske forhold du kan prøve deg på denne uka.

Mens du baker kan du prøve å synge med:

Cake

Take a little, take a little nip,

take a little sip, take a little more.

Spread icing nice and thick between the layers.

Ooh let it drip down the sides. Who cares.

Done with the batter.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

According to my recipe, you put it on a slow bake.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

(Takes a long time for it to rise)

According to my recipe, you put it on a slow bake.

(Let it drip right down the sides)

According to my recipe

(Who cares)

I can't wait to put the icing on the cake.

I-I can't wait to put the icing on the cake.

Caaaake.

 

Hey, you know what I'd really like to do?

Say wha'?

I feel like makin' a cake

Ooh wah what kind of cake do you want?

Umm, how about ... pineapple upside-down cake?

Maybe a chocolate devil's food cake.

Wah, nothin' like a chocolate devil's food cake.

Ooh, how about an angel cake?

Umm, some cinnamon?

Yea, sure.

Sugar?

Yea, uh huh. I swear.

You got a pan the right size?

A pan?

It says in this cookbook it takes a long time to rise.

I read that. Now, beware.

Let's get this thing in the oven.

 

Take a little, take a little nip,

take a little sip, take a little more.

Spread icing nice and thick between the layers.

Ooh let it drip down the sides. Who cares.

Done with the batter.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

According to my recipe, you put it on a slow bake.

 

Hah hah hah hah hah hah hah hah hah ...

I can't wait to put the icing on the cake.

Hah hah hah hah hah hah hah hah hah ...

250 strokes to beat it, I just can't wait to eat it.

...Ikke jeg heller.

Vi har selvsagt mange andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Chocolate Devil’s Food Cake

Chocolate Devil’s Food Cake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Smør to former med en diameter på 22 cm. Alternativt to små brownieformer, eller en stor går også.

Ha smør og sukker i miksmasterbollen og pisk til kremete. Tilsett eggene, ett av gangen, og forsett piskingen, men ikke like kraftig. Pass på at alt blir godt blandet.

Bland kaffe og melk. Blant kakaopulver, mel, salt og bakepulver i en bolle. Ha halvparten av de tørre ingrediensene i smørmiksen, tilsett så kaffe og melk, bland godt. Til slutt har du i resten av melblandingen.

Fordel deigen på de to formene.
Glatt ut og sett midt i ovnen. Hvis det bare er plass til en form, stek i to runder. Det tar ca 25 minutter. Bruk en trepinne til å sjekke at den er gjennomstekt. Avkjøl.

Glasur:
Smelt den hakkete sjokoladen med vann (melk eller fløte) i vannbad (en glassbolle oppi en kjele med litt kokende vann). Rør til jevn krem. Ta bollen ut av vannbadet.   

Del smøret i små biter og pisk dem inn i sjokoladen en etter en til en jevn og myk sjokoladekrem (ganache). Avkjøl til den kan smøres utover kaken uten at den renner, men den skal heller ikke være for fast. Det tar 30-40 minutter.

Pynt:
Ta kakebunnene ut av formene og legg en av dem på et kakefat. Smør krem tykt over. Legg den andre oppå og fordel resten av kremen oppå og på sidene. Det skal være litt «røft».

Hvis du ønsker flere lag, kan du dele hver bunn i to. Det kan være litt vanskelig, men bruk en stor bredbladet kniv. Da må du smøre litt tynnere lag med glasur på hvert lag.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt
+
Ukens vin

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt

For viner fra Korsika er franskmennenes egen hemmelighet som derfor oppnår høye priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt
+
Ukens vin

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt

For viner fra Korsika er franskmennenes egen hemmelighet som derfor oppnår høye priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa
Dagens rett

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa

Hyse, også kjent som kolje, er den hviteste fiskesorten og den foretrukne ingrediens til fiskepudding og -boller. Men den gjør seg også veldig godt i en fiskesuppe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her