Dagens rett

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Sett pris på torsken med syrlige norske epler og masse smør
Foto: (ClarkandCompany)

Sett pris på torsken med syrlige norske epler og masse smør

Smør og torsk er uatskillelige, men det er mulig å øke raffinementet fra den hverdagslige måten å servere torsken på. Det holder å si beurre blanc, for å gi vann i munnen.
17 September 2022 - 00:00

Det er dessverre ingen mulighet til å erstatte godt smør - og det gjelder i de fleste sammenhenger. Selv en skje med smør som får smelte på glovarme poteter eller fisk rett fra ovnen er nok til å gi tårer i øynene for et matvrak. 

Men når vi tilfører syre i form av hvitvin til en klassisk smørsaus, også kjent som beurre blanc, blir det usannsynlig mye bedre. Med bidrag fra syrlige norske epler, er saken klar. Mer enn dette trengs faktisk ikke. 

Kanskje bare søte kokte småpoteter som er surret i litt smør.

Velig mange deilige retter med torsk finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Bakt torsk med eple-beurre blanc, eplekuler og feltsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær torsken i porsjonsbiter. Legg i en ildfast form og dypp over litt olje, salt og pepper. 
  2. Bak i ovnen ved 150 grader i 8-10 minutter. Sjekk om den flaker seg ved å trykke lett med fingeren. 
  3. Eplekuler: Bruk et kulejern og grav ut kuler - 4 til hver porsjon. Surr dem raskt i litt smør i en kjele. Drypp over sitronsaft.
  4. Finhakk restene av eplekjøttet til sausen. 
  5. Beurre blanc: Ha hvitvin, eple og løk i en kjele og kok til 2/3 av væsken gjenstår.
  6. Pisk inn smøret en spiseskje av gangen.
  7. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  8. Hold varm, men sausen må ikke koke. 
  9. Servering: Hell saus på hver tallerken, legg fisken oppi og arranger eplekulene rundt. 
  10. Pynt med feltsalat og eplechips. 

Velig mange deilige retter med torsk finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 17. september

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana

Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her