Dagens rett
Calzone kan også bli din pizzafavoritt
Foto: (Aperitif.no)

Calzone kan også bli din pizzafavoritt

Calzone betyr bukse på italiensk. Hvorfor denne napolitanske retten har fått dette navnet er det ingen som riktig vet. En ting er i hvert fall sikkert: Det smaker knallgodt.
25 August 2023 - 00:00

Som de fleste pizzatyper kan også calzone fylles med det meste. Den kan lages helt uten kjøtt eller med en 50/50 miks av kjøttdeig og grønnsaker som linser, og/eller squash og sopp. 

Calzone med oregano

Calzone med oregano

Fremgangsmåte

  1. Pizzadeig:
    Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.  Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Tomatsaus:
    Varm litt olje i en stekepanne og stek løken myk.
  3. Tilsett tomater, paprikapulver og oregano og la småkoke i 5 minutter.
  4. Sett til side og varm opp resten av oljen.
  5. For vegetarisk utgave hopper du over denne:
  6. Tilsett kjøttdeigen. Stek gjennom. Ha i løk/tomatmiksen og smak til med salt og pepper.
  7. For vegetarisk utgave blander du inn linser i tomatsausen og smaker til med salt og pepper.
  8. Montering: Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter.
  9. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
  10. Pensle calzonene med sammenvispet egg.
  11. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 230°C i 20-25 minutter.

Tips: Du kan godt erstatte halvparten av kjøttdeigen med linser eller også squash og sjampinjong.

Flere oppskrifter på calzone

Her finner du over 100 pizzaoppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 17. september

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana

Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her