Dagens rett

Polenta med ragu av andelever

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende

Vi snakker rett og slett om maisgrøt som med noen får grep blir til den herligste middag. Her er det en saus med andelever. tomater og sopp, men det finnes et utall av andre løsninger om dette ikke frister.
16 September 2021 - 00:00

Polenta lages av maismel av ulike malingsgrad. Jeg liker medium best, og gjerne "sammalt" type - den også den mest næringsrike. Får du tak i økologisk polenta, er du enda nærmere den optimale løsningen. Det lønner seg altså å investere litt mer i denne hovedråvaren til dagens middag. 

Det som er så genialt med polenta er at den rekker til flere måltider. Første dagen kan du servere den som rykende varm grøt, smakt til med smør og revet ost. Når den er kald, kan du skjære den opp i skiver og grille den - eller steke den i smør eller olje i pannen. 

Jeg liker å legge polenta i toastjernet. Slik får du et supert tilbehør til middagen og et alternativ til så vel ris som poteter.

Men i dag må du prøve denne lettlagde oppskriften på ragu - altså saus/gryte - med tomater og andelever - og gjerne litt sopp om du har. Det smaker himmelsk. Er du ikke i andelever-modus, kan du gå for bare sopp. Det er i hvert fall en ingrediens det finnes godt om for tiden. Helt gratis ute i naturen. 

Se våre andre oppskrifter med polenta 

Ragu med andelever på polenta

Ragu med andelever på polenta

Fremgangsmåte

  1. Ragu:
    Rens andelever for finner og del i biter.
  2. Vask og del tomater i terninger. Sjalottløk og hvitløk finhakkes. Varm olivenolje i en panne. Fres løk og hvitløk.
  3. Tilsett tomater og fres i 4-5 minutter.
  4. Tilsett bladpersille, rødvin og soyasaus og fres videre til væsken er nesten helt kokt inn.
  5. Ha i andelever og fres i 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper. 

Tips:
For ekstra smak, tilsett 2 dl fersk eller 1 dl tørket sopp (bløtet i vann) som has i for rødvin og soyasaus. 

  1. Polenta:
    Kok opp lettsaltet vann. Hell polenta i en tynn stråle mens du pisker. La koke til den tykner (sjekk koketid på pakken). Spe evt med mer vann. Rør inn smør og parmesan.
  2. Fordel  på en stekeplate med bakepapir og form en rund eller firkantet  "kake" - eller i fire porsjoner. Stek i olivenolje i panne eller på grill eller i ovn. 
  3. Når polentaen er passe sprøstekt på toppen, helles raguen over. Server umiddelbart. 
  4. Riv evt litt mer parmesan på toppen og dryss over litt hakket persille.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her