Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 6. desember i Oslo

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

Årets største feiring står for dør og vi ringer den inn med 8 storslåtte viner fra det spektakulære, prestisjetunge musserendehuset Bellavista. Dette er boblene som både kan måle seg med, og faktisk også overgå, "ekte champagne".
20 Oktober 2021 - 10:00

I 1977 klekket forretningsmannen og champagne-elskeren Vittorio Moretti ut en plan. Han kjente hjemtraktene sine i Franciacorta ut og inn, og visste at de rommet et enestående potensial. Både det mineralrike jordsmonnet og det kjølige klimaet var perfekte til det han hadde i tankene. Og i kjelleren under hans eget hus så dermed vingården Bellavista dagens lys.

Få 35% rabatt ved kjøp av to eller flere plasser

Send en e-post med emne "Bellavista-rabatt" og antall deltakere
til kurs@aperitif.no for å motta rabattkode.

Fra idé til prisbelønt vinhus

Tre år etter denne spede begynnelsen, møtte Moretti vinmakeren Mattia Vezzola som raskt ble Bellavistas kjellermester og sjefsvinmaker. Land og vinmarker ble kjøpt inn, og all vin ble – og blir fremdeles – produsert kun av egne, møysommelig dyrkede druer. I dag er Vezzola et ikon og en av Italias mest berømte vinmakere gjennom tidene, og Bellavista sitter på 210 hektar vinmark i Franciacorta DOCG.
Under ledelse av Vittorios datter Francesca Moretti og takket være Mattia Vezzolas høye krav til kvalitet, er de nå et av Italias mest prestisjetunge vinerier og har høstet flere priser enn noen annen italiensk produsent av musserende vin.

Av Bellavistas ringe produksjon på 1,2 millioner liter, når kun 15% land utenfor Italia
Av Bellavistas ringe produksjon på 1,2 millioner liter, når kun 15% områder utenfor Italia.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og fortsetter inntil videre med begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Kun det beste i hvert glass

For å oppnå dette, har Bellavista en klar filosofi: Husets baseviner skal alltid være like, og holde den høyeste kvalitet. Vineriet drives komplett økologisk – alt fra poding, gjødsling med naturgjødsel, beskjæring, innhøsting og vinifikasjon utføres med den største respekt for regionens terroir og tradisjoner. Hvert produksjonsledd kontrolleres med omhu, og når vinene til slutt serveres, skal hvert eneste glass inneholde Italias aller beste kvalitetsvin. 

Kun Italias aller beste viner når til slutt flaskene
Kun Italias aller beste viner når til slutt flaskene


Bellavista Pas Opere
Dette kan vi med sikkerhet si at Bellavista leverer, og denne desemberkvelden får dere gleden av selv å oppleve denne nytelsen. Helt fra Italia kommer Ettore Maggi, som har vært på Bellavistas team i nærmere 20 år, for å fortelle dere alt om det harde arbeidet som ligger bak hver verdifulle dråpe. Det er kamp om Bellavista-flaskene, og mulighet til å smake en hel rekke av dem opplever man sjelden.

Denne kvelden derimot, får dere godbitene servert som perler på en snor. Gjennom 8 spektakulære viner - 6 musserende og 2 stille chardonnay-viner i verdensklasse - vil dere gjøre bekjentskap med vinhuset som tross sin minimale produksjon, har overbevist selv de strengeste kritikere. 

Franciacorta er ingen blek kopi - les mer her

Med jul og nyttår like rundt hjørnet er dette uten tvil den delen av forberedelsene du kan se mest frem til. For den perfekte feiring krever også perfekte bobler, og det er nettopp det som vil bli servert denne aftenen.

Bellavista Franciacorta

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.
                                         Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat
Dagens rett

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat

Helt vanlige svinekoteletter får et smaksløft etter en runde i denne marinaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her