Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 4. mars i Oslo

WinemakersDinner: 8 superlekre musserende viner fra Tyskland til nydelig 5-retters middag fra Nedre Foss Gård
Foto: (Zufar Kamilov)

WinemakersDinner: 8 superlekre musserende viner fra Tyskland til nydelig 5-retters middag fra Nedre Foss Gård

Den tyske musserende vinen sekt er i vinden som aldri før. Denne kvelden får du muligheten til å smake 8 forskjellige fra en av Tysklands mest velrennomerte produsenter.
Julie Helene Amundsen
01 Januar 2019 - 14:40
  Foto: Sascha Rothe

Niko Bradner kommer til Oslo 4. mars for å vise frem sine helt spesielle viner. Han produserer den tyske musserende vinen også kjent som sekt, under produsentnavnet Griesel.

Griesels viner ble fort svært så populære, mye på grunn av Nikos lidenskap for kvalitet.

Her kan du lese mer om Griesels viner

Han følger sin filosofi som innebærer spontangjærete, ufiltrerte viner uten tilsatt svovel så lenge naturen tillater det. Han er inspirert av høy kvalitet, og det er lett å kjenne når man smaker disse vinene. De er meget elegante, smaksrike og veldig spennende. Niko har av den grunn oppnådd stor anerkjennelse for sine musserende viner i Tyskland. Han ble blant annet kåret til årets mest lovende vinmaker av guiden Vinum 2019. 

  Foto: Sascha Rothe
  Foto: Sascha Rothe

Nordmenn nyter musserende viner som aldri før, og akkurat i disse tider er det meget spennende å utforske det stadig voksende markedet. Champagne-produsentene har absolutt grunn til å skjerpe seg når spennende produsenter som Griesel kommer på banen. 

Ikke minst siden disse vinene er som skapte for matbordet. Og det får du altså muligheten til å teste ut denne kvelden sammen med mange andre mat- og drikkeglade gjester. 

Kjøkkensjef på Nedre Foss Gård Mats Valuen har nemlig spesialkomponert en meget lekker meny til kveldens åtte viner. 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa
Dagens rett

Gjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa

Hyse, også kjent som kolje, er den hviteste fiskesorten og den foretrukne ingrediens til fiskepudding og -boller. Men den gjør seg også veldig godt i en fiskesuppe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her