I dag er det selveste vaffeldagen. Server dem til frokost, lunsj, middag og dessert. Her har du oppskriftene
Vafler er utrolig enkelt og alltid populært. De egner seg både til søtt og salt pålegg. Prøv den av disse ni oppskriftene.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Vafler er utrolig enkelt og alltid populært. De egner seg både til søtt og salt pålegg. Prøv den av disse ni oppskriftene.
Les hele sakenDet møre og smaksfulle reinsdyrkjøttet er noe av det beste norsk natur kan by på. Her finner du oppskriftene og tipsene.
Les hele sakenGresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.
Les hele sakenNoe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.
Les hele sakenDe norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.
Les hele sakenNorsk blomkål er på sitt aller beste nå og en av de meste anvendelige grønnsakene vi har. Her får du en rekke velsmakende oppskrifter.
Les hele sakenDen tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.
Les hele sakenDet finnes knapt noen enklere oppskrift på festmeny enn denne: Tre ingredienser i en bærepose og drikkevarene i den andre, så er det bare hjem for å sette på kjelen, men la retten får god tid på ovnen, da blir du rikelig belønnet.
Les hele sakenKrabbe er både sunt og utrolig godt. Vi viser deg hvordan du renser og koker krabben før vi avslutter med noen lekre oppskrifter.
Les hele sakenSkogssopp er en av naturens gaver til oss matglade. La deg inspirere av disse fristende oppskriftene og inviter til et høstens festbord.
Les hele sakenFor å oppmuntre barna til å se på skolestarten med blidere øyne foreslår vi en barnevennlig familiefest med så lavt budsjett at de kan få be så vel venner som deres foreldre uten at kassen tømmes.
Les hele sakenSteinsopp er nemlig en av det mest spennende sopptypene du kan gå løs på med kniv og stekepanne. Bare se alle de fristende oppskriftene.
Les hele sakenMange forbinder reinsdyr med reinskav eller steik, men det er mer enn det. Les mer om hvordan du bruker de forskjellige delene her.
Les hele sakenAv og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.
Les hele sakenEplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.
Les hele sakenSkogens konge fyller kjøttdiskene og landets frysere. Se alt det gode du kan lage med det velsmakende elgkjøttet.
Les hele sakenKlimaet her oppe i nord kan være en utfordring for noen hver, men gir oss takket være en lang vekstsesong fantastiske epler.
Les hele sakenKall det gjerne en gastronomisk måte å gjøre seg klar til høstkveldene på.
Les hele sakenSelv om det ikke sies bare pene ting om USA i disse dager, er amerikanerne udiskutabelt flinkere enn oss på et punkt og det er å takke for høstens grøde. Og takknemlighet er en ofte glemt dyd. Denne versjonen har alle tid til.
Les hele sakenDet blir selvsagt amerikansk i glass og på tallerken selv med den kjappe løsningen club sandwich til thanksgiving.
Les hele sakenGryteretter er alltid populært og ikke minst godt. Her finner du gode oppskrifter for enhver anledning.
Les hele sakenUt å plukke, inn å bake og så inviterer du på kaffekos. Her er oppskriftene.
Les hele sakenSteinsoppen er rikere smaksmessig og enda mer fleksibel i kjøkkenet enn kantarellen. Og så liker den vinfølge med mye smak.
Les hele sakenEn skogbunn dekket med kantareller er alles våte drøm. Men sopplukking er også forbundet med risiko. Er du usikker på hvilke andre sopper som kan spises? Her finner du en oversikt over åtte sikre matsopper og hvilke du må holde deg unna.
Les hele sakenEr du usikker på hvilke sopper som kan plukkes? Her finner du tre giftige sopper du skal holde deg unna.
Les hele sakenGod hjemmelaget lapskaus er ikke hverdagskost lenger. Og det er synd, for det er svært enkelt og godt om du følger våre råd.
Les hele sakenGjør som italienerne, server grøt til middag, men erstatt sukker og kanel med en fyldig soppsaus.
Les hele sakenSoppen har begynt å sprette opp fra skogbunnen. Her får du alle tipsene du trenger.
Les hele sakenElgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.
Les hele sakenBarn og voksne blir like henrykte over velkomstdrinken, gresskargryten og kaken vi gir deg oppskriftene på.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenBli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.
Les hele sakenBli med på en spennende rundreise i Pfalz vinmarker den 9. september med den anerkjente tyske vinprodusenten, Von Winning.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!
Les hele sakenDet er nemlig de sterkeste flaskene som er de mest interessante blant taxfree-nyhetene. Med et par unntak.
Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.
I tråd med økt miljøbevissthet, er utvalget av vin i alu-bokser i kraftig vekst. Med det øker også bredden i kvalitet, med store forskjeller mellom de beste og de svakeste. Det er likevel nok å velge blant foran festivalsommeren.
Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.
Store flasker og stor kompleksitet gjør at Nøgne Øs satsing på fatlagret øl konkurrerer med så vel vin til maten som med utenlandske forbilder.
Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.
Les hele sakenSteinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.
Les hele sakenBli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.
Les hele sakenUnder barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.
Les hele sakenHyse, også kjent som kolje, er den hviteste fiskesorten og den foretrukne ingrediens til fiskepudding og -boller. Men den gjør seg også veldig godt i en fiskesuppe.
Les hele sakenDenne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?
Les hele saken