×
Annonsørinnhold fra Kulinaris
Hemmeligheten til en dessert som lar gjestene sitte igjen med vann i munnen ligger i ingrediensene. Her får du oppskriften som sørger for akkurat det. FOTO: Kulinaris

En perfekt avslutning på festmåltidet

Iskrem, brente mandler, myke pepperkaker og klementiner byr på forførende smaker og spennende konsistenser.

  • Dette er en annonse. Journalistene i Aperitif.no er ikke involvert i produksjonen.

En velsmakende dessert er en perfekt avslutning på festmåltidet. 

Hemmeligheten til en dessert som lar gjestene sitte igjen med vann i munnen og et ønske om en ny invitasjon, er kombinasjonen av forførende smaker og spennende konsistenser. 

Kulinarisk iskrem, myke pepperkaker, forfriskende klementiner og knasende, brente mandler sikrer nettopp det. 

Oppskrift fra Kulinaris: 

Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler. 

DESSERT: Iskrem er en klassisk dessert. Sammen med myke pepperkaker, forfriskende klementiner og knasende mandler, tar du desserten til nye høyder. FOTO: Kulinaris
DESSERT: Iskrem er en klassisk dessert. Sammen med myke pepperkaker, forfriskende klementiner og knasende mandler, tar du desserten til nye høyder. FOTO: Kulinaris

Kulinaris: 

  • 1 beger iskrem med Vanilje & Cookies
  • 1 beger med sjokoladeis

Klementiner: 

  • 3 klementiner
  • Skjær av skallet med en skarp kniv.
  • Del deretter klementinene i 4 skiver.

Myke pepperkaker: 

  • 100 gram smør
  • 25 gram mørk sirup
  • 100 gram melis
  • 3 eggehviter
  • 40 gram malte mandler
  • 50 gram hvetemel
  • 1⁄4 ts bakepulver
  • 1⁄4 ts salt
  • 2 ts fersk revet ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 1⁄2 ts malt nellik

Slik gjør du:

Smelt smøret, bland alle ingrediensene sammen med en visp. Fordel røren i smurte muffins former 1/3 fulle og stek på 200°c i 8 minutter. La de myke pepperkakene avkjøles til romtemperatur før de deles opp i biter. En hurtigvariant av denne er å bruke vanlige pepperkaker, og dele disse i grove biter.

Brente mandler: 

  • 50 gram sukker
  • 2 ss vann
  • 150 gram mandler
  • 1 ts smør

Slik gjør du: 

Ha vann, sukker og mandler I en liten gryte. Kok det hele på sterk varme mens du rører. Etter hvert vil vannet fordampe og sukkeret legger seg som en grå hinne rundt sukkeret, skru ned til medium styrke på ovnen og fortsett røringen. Når du har oppnådd en dyp karamellfarge tilsetter du smøret, blander godt og heller mandlene på bakepapir. Avkjøles før mandlene grovhakkes med en kniv.

Ved servering: 

Scoop en kule av hver is per person. Disse legges på en liten tallerken med skiver av klementiner, biter med myke pepperkaker og grovhakkede brente mandler.

Voilà!

Kulinaris har 648 utsalgssteder over hele Norge

Klikk deg inn på nettsidene våre - Kulinaris.no, for å finne det nærmeste stedet du kan finne vår smaksfulle Kulinaris iskrem. 

 
 
Til toppen