Oppskrifter

Koronatips

15 tips for at du skal bruke mer av det du har i kjøleskapet

15 tips for at du skal bruke mer av det du har i kjøleskapet

Brune bananer, tørt brød eller tacolefser får nytt liv gjennom disse tipsene.
15 Mars 2020 - 08:51

Fokuset på å redusere matsøppelet er enda mer aktuelt i disse krisetider hvor mange ikke får forlate hjemmene sine for å gå på butikken. 

MatPrat-kokk Magnus Tvedt-Øresland kommer med 15 tips til gjenbruk av råvarer som normalt ville havnet i den grønne posen.

Les om satsingen på oppskrifter som skal redusere matsøpla

- Det ligger et enormt potensial i både opplysning og bevisstgjøring av eget forbruk. Håpet er at forbrukerne skal tenke seg om en ekstra gang og kanskje finne et nytt bruksområde for råvarene de vanligvis kaster i søpla, sier Tvedt-Øresland.

Lag ditt eget chilikrydder
Har du daffe chilier? Legg dem til tørk på kjøkkenbenken. Tørker du chili selv, kan du lage ditt eget chilikrydder, chilipulver eller chilisalt. Ha den tørkede chilien i en morter og knus, før du blander med salt og kanskje litt paprika. 
Se alt du kan bruke chili til

Gjør kokte til ovnsbakte poteter
Har du kokte poteter til overs? Lag ovnsbakte snadderpoteter til neste middag!
Her finner du inspirasjon til å bruke opp potetene 

Lag din egen urteolje
Har du urter eller litt ruccula til overs kan du enkelt lage din egen urteolje.
Prøv en av disse oppskriftene på urteolje 

Salatkrutonger av tørt brød
Tørt brød til overs? Lag sprø, deilige krutonger.
Krutongene kan du bruke i disse oppskriftene 

Lag din egen tortillachips
Tortillalefser til overs etter fredagstacoen? Lag sprø tortillachips på et blunk.
Her er alle våre oppskrifter med tortillalefser 

Sitrusvinaigrette
Har du godt modne sitroner, lime eller annen sitrusfrukt liggende kan du lage din egen vinaigrette.
Slik lager du vinaigrette 

Fylte pannekaker
Pannekaker fylt med rester av chili con carne, taco, stekte grønnsaker eller andre middagsrester blir enkelt en ny, superdigg middag!
Her finner du mange gode oppskrifter på pannekaker 

Fløteisbiter
Har du en skvett fløte til overs? Frys den og bruk i supper, sauser eller gryteretter.
Se alle rettene hvor du får bruk for fløteskvetter 

Quesedilla
Tortilla til overs? Fyll lefsene og lag en deilig quesedilla til lunsj eller kvelds.
Her finner du oppskrifter på tortilla

Guacamole – avokado med stein
Vil du ha guacamole med frisk og grønn farge? Legg avocadosteinen i guacamolen.
Slik lager du guacamole eller andre retter med avocado

Minitacos
Har du taco til overs? Bruk rester fra tacomiddagen og lag minitacos til lunsj.
Få mer inspirasjon med våre tacooppskrifter 

Stekt ris
Rester av kokt ris fra gårsdagens middag blir til kjempegod stekt ris i dag!
Eller du kan bruke risen i disse oppskriftene 

Banansmoothie
Har du brune bananer? Del i biter, frys ned og bruk dem neste gang du skal lage smoothie!
Se de fristende oppskriftene på smoothie 

Urteolje til steking
Urter til overs? Lag urteolje, frys ned, og bruk den til å smaksette maten under steking.
Med disse oppskriftene får du brukt urtene 

Brødpudding
Har du tørt brød til overs kan du lage denne deilige brødpuddingen som dagens dessert!
Se våre oppskrifter på brødpudding

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Dagens rett

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her