17. mai-kaker dagen før

Raske festkaker

(mayina)

Vafler og pannekaker kan også bli også festkake 

Vafler i rødt, hvitt og blått

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

a

4 dl
5 stk

Fremgangsmåte

Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.

Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren stå og svelle 1/2 time.

Del røren i to deler, der du bruker rød konditorfarge i den hele bollen og blå i den andre. For å få vafler i begge fargene kan du putte de forskjellige rørene i to poser og stikke hull på tuppen av posen. Dekk så halve vaffeljernet med blå røre og halve med rød røre. 

Stek vaflene og server dem gjerne varme med is, så får du alle de norske fargene.

Flere deilige oppskrifter med vafler

Deilige retter med pannekaker er her

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Havrevafler med krem og friske bær

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl lett. Pisk eggene lett. Rør inn egg og smør i de tørre ingrediensene i en bolle. Visp til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter før du steker 8 vafler i et godt oppvarmet jern (høyeste temperatur). Avkjøl på rist. Vaflene er sprøest mens de fortsatt er lune, men kan varmes opp på rist i ovnen.

Kesamkrem:
Bland kesam med vaniljesukker og smak til med sukker/stevia.

Frukt:
Del bær/frukt i passe biter. Siden acai-frukt kommer i fryst form, må du ta dne ut litt før. Form kuler med iskremskjeen.

Servering:
Legg en vaffel på hver skål/tallerken. Legg en god skje med kesamkrem på hver vaffel. Fordel frukten oppå. Legg en vaffel på toppen.

Tips1: 
Hvis du synes det er for mye smør, kan du godt redusere mengden, men da blir ikke vaflene sprø.

Tips2:
Har du ikke havremel i huset, lager du det selv ved å kjøre det i blenderen.

Flere deilige oppskrifter med vafler

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pannekaker som bløtkake

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

4 dl
2 stk
0.5 stk
Karamellsaus
0.5 dl
2 ss
1 stk
Fyll
Garnering

Fremgangsmåte

Rør alt sammen til en klumpefri røre og stek 5 - 7 pannekaker. Avkjøl dem.
Kok opp vann og sukker, la det koke i 1 min. Vask appelsinen og riv skallet. Ha litt skall i laken. Press appelsinen og rør i saften, smak til med kanel. Kok laken inn til sirup.
Smak de mosede bærene til med litt sukker og legg pannekakene sammen med bærmosen mellom lagene.
Visk fløten og legg den på i topper. Dekorer med friske bær og ringle karamellsausen over.
 
Tips: En enkel og populær kake for store og små. Kan med fordel forberedes i god tid. Fyll med de bærene du har lett tilgjengelige.
 
 

Sendt inn av

Foto: S FRENCH

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen