25. april i Oslo - Italia på menyen på Ekebergrestauranten

Den nyåpnete Ekebergrestauranten er stedet når vi nå inviterer deg til flott middag med Daria Garofoli fra den italienske vinprodusenten Garofoli. Få med deg de flotte vinene fra et av Italias eldste vinhus.

Ekebergrestauranten i Oslo ble nylig gjenåpnet for publikum. Etter en omfattende renovering fremstår nå denne fasjonable restauranten som en av Oslos virkelige storstuer. Benytt anledningen til å møte Garofoli, smake hans flotte viner samt nyte et måltid av ypperste klasse - alt på smakfulle Ekebergrestauranten.

Det var en gang...
For over 130 år siden, i 1871, var Antonio Garofoli allerede i gang med sin produksjon og omsetning av lokal vin. Senere videreførte og utviklet hans sønn, Gioacchino, vinproduksjonen ytterligere. I 1901 grunnla han Gioacchino Garofoli Wine House i Marche i Italia. Familien jobbet tett sammen, og oppnådde på denne måten svært gode resultater.

(OBS! Arrangementet er fulltegnet)

Etter andre verdenskrig overtok Gioacchinos to sønner, Franco og Dante, bedriften, og fokuserte på en restrukturering og effektivisering av huset med et sterkt fokus på dets kjerneområde; vin. Brødrene delte arbeidet mellom seg for å kunne konsentrere seg om sine respektive felt. Franco på det tekniske, mens Dante fikk ansvaret for markedsføring og å plukke opp trender innen markedet.

Under etterkrigstiden fant det sted et skifte innen vinpreferanse i Italia. Det var ikke lenger salg av vin i store kvanta som var etterspurt, men derimot flasketappede viner - og en spesiell hvitvin ble kjent overalt hvor man dro; "Verdicchio". Garofoli har alltid ligget i forkant av, og har spilt en ledende rolle innen utviklingen av denne. På femtitallet besluttet Garofoli å tilby konsumentene en flasketappet utgave for salg i butikk av den gode vinen som tidligere kun ble solgt over disk i kafeer og restauranter. Vin hadde dermed gått fra å ha en anonym tilværelse til å bli klart identifisert med produsenten. Garofoli hadde en enorm suksess ettersom de hadde en god markedsforståelse, samt at deres produkter var rettet mot et voksende kjøpesterkt marked. Suksessen førte til en utvidelse av produksjonskapasiteten og innføringen av et av de første helautomatiske tapperiene i Italia.

Tidlig på syttitallet kjøpte Garofoli opp eiendommene Massignano di Ancona (1970) i området der Rosso Cònero-vinene dyrkes, samt Montecarotto (1974) hvor Verdicchio er plantet. Senere ble dette utvidet med Paterno di Ancona, Rosso Cònero (1978), som et ledd i et fokus på kontinuerlig forbedring av produktene - i tråd med trendene i markedet.

I begynnelsen av 80-årene var Garofoli nok en gang blant de toneangivende med sin lansering av en "Novello"-vin, en vin som innebærer bruken av en karbon-maserasjonsteknikk.

Markedet hadde på denne tiden begynt å stille strengere krav til produsentene og Carlo fikk brynet sine kunnskaper innen ønologi med fremstillingen av en rekke viner som har bidratt til Garofolis renommé. I dag er huset anerkjent som ledende innen sitt felt og regnes som et eksempel til etterfølgelse for hele regionen.

For Verdicchio har Garofoli redusert uttaket per hektar samt startet innhøstingen når druene er fullmodne, noe som har resultert i en fyldigere og mer kompleks vin - igjen i tråd med markedets ønsker. Huset har dessuten gått bort fra den tradisjonelle amforaflasken, og benytter i stedet den klassiske bordeauxflasken.

I dag er Gioacchino Garofoli Wine House et familieeid aksjeselskap, fremdeles drevet av familien Garofoli selv. Garofoli Wine House kjennetegnes av kontinuerlig oppdatering av produksjonsteknikker, men med respekt for tradisjon og historien bak vinproduksjonen. De er oppmerksomme på endringer i trender, men lojale til verdiene og særegenhetene i deres produksjonsområde i Marche. Vinene er et perfekt resultat av lidenskap og tradisjoner.

Les mer om Garofoli her

MENY
Garofoli
Winemakers Dinner
Ekebergrestauranten
25. april 2005
*
Apéritif
Garofoli Brut Spumante
*
Ristede kamskjell på appelsin
- braisert Cavolo Nero, hollandaise
Serra del Conte 2004
**
Tunfisk "konfit" posjert i olivenolje,
serveres med en kaperssalsa
Kòmaros 2004
Farnio Rosso Piceno 2003
***
Pancettabakt kalvefilet
på steinsopprisoni og Sabasjy
Grosso Agontano Rosso Conero Riserva 2001
Piancarda Rosso Conero 2001
****
Panna cotta Domori, frisk sitrussalat
Dorato Moscato Passito
*
Kaffe
*

Mer om vinene vi skal smake til middagen:

Druesorter: Verdicchio
Karakter: En elegant vin med duft av epler og gjærbakst. Elegant smak med innslag av mineraler og grønne epler. Lang frisk og elegant ettersmak.
Passer til: skalldyr, fisk og lyst kjøtt samt som apéritif.

● Serra del Conte 2004
(ikke tilgjengelig på polet - ca pris: kroner 100)
Druesorter: 100% Verdicchio dei Castelli di Jesi
Karakter: Klar strågul farge. Frisk, behagelig og velduftende med flott frukt.
Passer til: Perfekt som apéritif, til fisk, skalldyr og lyse kjøttretter.

● Kòmaros 2004
(ikke tilgjengelig på polet - ca pris: kroner 115)
Druesorter: 100% Montepulciano
Karakter: Mørk rosa farge. Delikat og vinøs duft med hint av kirsebær og fersken. Smaksrik og rund vin med flott balanse. Frisk og lett bitter ettersmak.
Passer til: Meget god som apéritif, til fisk og lette kjøttretter.

Druesorter: Sangiovese 60%, Montepulciano 40%
Karakter: Brilliant rød farge. Duft av mandler og moreller. Smaksrik og saftig vin med meget godfriskhet og en elegant bitter avslutning. Lang ettersmak.
Passer til: Vinen passer til lyse kjøttretter, til pizza og pastaretter.
Druesorter: 100% Montepulciano
Karakter: Dyp rød farge med brunt skjær. Delikat vin med innslag av krydder og hyllebærblomst i duft og smak. Lang ettersmak med en touch av sorte oliven.
Passer til: Vinen passer til smaksrike kjøttretter og modne oster.
Kritikk: "Super vin med dyrepels, hudmøbler og varmt kjøtt i anslaget, mørke bær, rolig og glatt struktur med stor fylde. Finslepne tanniner bak varme solbær og sorte oliven. Litt utviklet. Tåler flere år i kjelleren, men kan drikkes nå. Laget av 100% Montepulciano-druer."
(6 glass) 87 poeng (Aftenposten 15.01.05)
 
Druesorter: 100% Montepulciano
Karakter: Lys rød brilliant farge. Delikat duft med innslag av røde bær og mandler. Saftig smak med røde skogsbær og elegant friskhet med noe bitter avslutning. Lang ettersmak.
Passer til: Vinen passer til smaksrike kjøttretter og modne oster.
 
● Dorato Moscato Passito
(ikke tilgjengelig på polet - ca pris: kroner 125 for 50 cl)
Druesorter: Muscatell
Karakter: Gyldengul med et hint av grønn kant. Aromatisk og delikat duft, med innsmigrende undertoner av appelsinblomster. Søt på smak med flott note av friskhet.
Passer til: Meget god til lette/ tørre kaker, puddinger, frukt salater, paier og marsipan. Eller alene evt. med frukt.

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 25. april 2005 kl. 19.00 (til ca. 23:00)
Pris: kroner 895 inkl. mva
Sted: Ekebergrestauranten, Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240405 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 20.04.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Kommende kurs

Til toppen