36 prosent rabatt

Mars-vinen i tax free-butikken er ikke bare et særdeles godt kjøp, men også en drøm til påskens lammeretter.

Bordeaux'en Cissac 2003 med betegnelsen Cru Bourgeois til kroner 122 kroner i tax free-butikken er hele 69 kroner billigere enn på polet. Den har imidlertid så mange andre kvaliteter at den selv på polet er et meget godt kjøp.

Varm og krydret
Først og fremst er den en veldig stofflig og konsentrert utgave med fine tanniner og et litt atypisk aromabilde for en Haut-Médoc. Det siste tilskrives 2003-årgangen som var unormalt varm og tørr på disse kanter. Dermed har varme og mer krydrete toner overtatt for det normalt kjølige og distingverte uttrykket.

Det har mindre å gjøre med det faktum at det er en kvinne, Danielle Vialard, som lager vinen, for den har fortsatt mye av sitt maskuline potensial i behold.

Hamskifte
Uansett har all heten i 2003 gjort denne vinen til en super partner til lammeretter. De beste lammevinene fra Bordeaux preges vanligvis av mye merlot i blandingen hvilket gir en mykere og mer plommeaktig fruktkarakter. Men selv er vin med to tredeler cabernet kan altså skifte ham - perfekt timing i forhold til påske.
 

Ch. Cissac 2016

Produsent:
Château Cissac
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
343,90 kr
Varenummer:
4364501
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen