7 oppskrifter med nypotet du bare må prøve

Nypotet, nykål og spekeskinke er også knallgodt

Spekekinke og dampet nykål med lun salat av nypoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Kviteseidsmør
Nypotetsalat

Fremgangsmåte

Beregn 100 g spekeskinke pr person i gjennomsnitt.

Dampet nykål:
Beregn ¼ nykål pr porsjon. Skjær i båter og kast stilken.

Kok opp lettsaltet vann i en vid kjele med en rist i bunnen.

Legg kålen oppå risten og la den koke i noen minutter til den er mør men ikke i hjelkokt. Legg opp kålen og server med noen gode klatter med godt smør oppå.

Lun salat av nypoteter:
Vask små nypoteter (gjerne de franske Ratte) godt og kok dem møre. Avkjøl litt og skjær dem i skiver.

Bland sammen alle ingredisensene til dressingen, smak til med salt og pepper.

Hell dressingen over potetene og bland godt. Skal serveres lun.

Flere deilige nypotetretter finner du her

Les mer om norsk spekeskinke i særklasse

Her finner du mange flere oppskrifter med spekemat

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne drinkoppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen