Arkiv

Fant 17115 artikler

Tittel Dato

Med to knallkjøp viser denne magikeren at han behersker også det rimelige prissegmentet ekstra

Selv om Kai Schätzel er en av de største stjernene i Rheinhessen, har han både god bakkekontakt og en ustoppelig trang til å utforske nye vinstiler. Som skapt for sesongen vi er inne i. Dette vil du ikke gå glipp av.

Enten du feirer Thanksgiving eller ei, er dette en oppskrift å være takknemlig for ekstra

Denne uken starter Thanksgiving på torsdag, og feiringen varer (i hvert fall i USA) til og med søndag. Når et meget spesielt år nærmer seg slutten, er det fint å finne tid og rom for takknemlighet, enten man følger amerikansk tradisjon eller ei.

Så fristende kan veggismat være

Ekstra fargerik matglede uten kjøtt eller sjømat er konseptet bak En skikkelig digg kokebok 2 som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2020.

TEST: Nyheter vin spesialpol november 2020 2017-bordeauxene kan du faktisk drikke allerede denne jula ekstra

Når det slippes 212 nye viner på spesialpol, hvorav brorparten er bordeaux i årgang 2017, og til priser som er 20 prosent lavere enn i fjor, er det et signal om at dette er vin som skal ligge fremst i kjelleren.

Fyll huset med deilige dufter med denne eksotiske vrien på torsk

Hvis du lager krydderblandingen selv, blir duftene enda mer intense. Men det er slett ikke nødvendig.

Her lærer du å lage hjortesteik av viltmesteren sjølv

At Arne Brimi behersker juletradisjonene til fulle og sågar utvider dem, er grunnen til at kokeboka Julehøgtid er blant årets finalister i kåringen Beste norske kokebok 2020.

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling

Det sørger kombinasjonen av whisky og ingefærøl for.

Advarsel: sterkt vanedannende - men du vil ikke være foruten

Fudge kan ikke sammenlignes med andre karamelltyper. Den unike teksturen bidrar til å gi deg lyst på en bit til. Kanskje dette blir årets favoritt blant julegodtene?

Hellstrøm snobber ned og det kan du prøve selv med denne oppskriften

Med Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet lager Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan kjærestemat som viser en langt mer leken og usnobbete utgave av kjendiskokken enn før.

Så strålende kan selv en rimeligere bordeauxvin smake – og lagre

2016 kombinert med solid cabernet-andel sikrer resultatet. Du trenger ikke ha tålmodighet, for den smaker fortreffelig allerede.

Så mye smak kan du få ut av et kålhode

Hodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.

At en boksvin kunne bli så god, er nesten for godt til å være sant ekstra

I hvert fall måtte jeg klype meg selv i armen, for det er helt umulig å gjette at denne vinen ikke kommer fra en flaske som i dette tilfellet koster mye mer.

Nå kan besteforeldregenerasjonens mat bli trendy

Med Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen blant årets finalister til den høythengende æresbevisningen Beste norske kokebok 2020, ligger det an til at også den oppvoksende slekt får lysten på skikkelig retromat,

Endelig er legenden tilbake på polet ekstra

Disse rødvinene dokumenterer til fulle at Domingos Alves de Sousa valgte riktig da han droppet ingeniørkarrieren i 1987.

Det er hverdagsluksus når latskap og kos får gå hånd i hånd ekstra

Bakt brie er lettlaget, elegant og syndig godt. At middagen er ferdig på 1-2-3, gjør den perfekt for late kvelder der du vil kose deg litt ekstra.

TEST: Beaujolais nouveau 2020 Slik smaker årets første vin - nå kan du også nyte ekstra

Beaujolais nouveau er på vei inn i polhyllene og i år er utvalget større enn noen gang før. Og kvaliteten er omtrent som for ferdig vin fra området - det vil si veldig god.

Her får du svaret på hvorfor kveite er en av våre aller mest luksuriøse fiskesorter

For få andre fiskeslag klarer å skinne tilsvarende med så enkle grep.

Slik lager du hard seltzer selv

Hard Seltzer er blitt veldig populært på grunn av lavt kaloriinnhold og lav alkohol. Men du lager den veldig enkelt selv hjemme uten bruk av kunstige søtningsmidler.

Perfekt timing for julehandelen: dette er kokebøkene du bør ønske deg under treet i år

Årets beste norske kokebøker dekker de fleste behov, ønsker og målføre, og er som skapt for fråtsing.

Bak dette overflødighetshornet av en pavlova

Det er faktisk såre enkelt selv om beskrivelsen er lang. Og du kan fylle pavlovaen med selvlagde eller kjøpte ingredienser.

Med dette til middag kan du et øyeblikk glemme mørketiden

Denne lettlagde og enkle retten får deg til å drømme om gresk sommerstemning.

For samme prisen som nytappet vare får du her en 15 år gammel vin - perfekt til  juleribba

Ukens beste deal: Vellagret rødvin som smaker himmelsk til sesongens råvarer og som kommer til å toppe julemenyen.

Dette er tidenes beste vinkjøp ekstra

En californisk pinot noir på dette nivået ville kostet minst 2,5 ganger mer - og det er en helt spesiell grunn til at den er så billig.

TEST: Juleølet på polet 2020 norsk og importøl Slik er årets juleøl: Deilig, mørkt, fyldig og sterkt - men ikke mer enn det som trengs til å følge julemenyen ekstra

De beste juleølene på polet kjennetegnes av mye av alt - også utmerket balanse. Det er derfor all grunn til å glede seg til årets julemåltider og julekos - selv om den ikke blir akkurat som i fjor.

Indisk er så mye mer enn bare curry - se bare her ekstra

Mumbai er verdenskjent for sin gatemat. Dette er en av de mest ikoniske rettene. Her får du oppskriften.

Ren luft, sunne råvarer og frie tanker er ingredienser i potensielle suksesshistorier ekstra

Bli med oss til flere utposter og sågar bedrifter midt i storbyen hvor dette er essensen i deres vei til suksess.

TEST: Whiskynyheter i spesialpol og BU november 2020 Vellagret, dyrt, deilig og intenst med mye røyk. Derfor ikke for nybegynnere ekstra

Blant de mange whiskynyhetene i både spesialutvalget og bestillingsutvalget, er det mye cask strength - uutvannet og ubesudlet vare rett fra fatet - akkurat slik whiskyelskerne vil ha det. Det er en krevende øvelse, men du blir rikelig belønnet i form av smaksopplevelse.

En forfriskende tvist på klassikeren fra Firenze

Elsket og hatet - negroni har tatt verden med storm de siste årene. Denne tvisten tvinger klassikeren i knestående.

TEST: Nyheter basis - vin, øl, brennevin og alkoholfritt november 2020 Julehandelen starter allerede nå: flere nye godbiter til julefeiringen i basishyllene ekstra

Vi snakker først og fremst om den søte og sterke avslutningen, og for så vidt også innledningen - om du er klar for noe annet enn champagne.

Denne kaken er mye enklere å lage enn den ser ut ved første øyekast

Tre lag som lages separat og vips har du en himmelsk kake.

Disse lammekjøttbollene har noen ingredienser som gjør dem ekstra smakfulle

Tørkede kirsebær og persiskinspirert krydring er hemmeligheten som er signert av den populære britiske iranskfødte tv-kokken Sabrina Ghayour.

Det beste langhe nebbiolo-kjøpet

Når du ikke vil betale for en barolo, er dette et utmerket alternativ.

For disse deilige dråpene betaler du bare 138 kroner flasken ekstra

Den lave prisen skyldes såkalt deklassifiserte druer fra beaujolais-cru-et Morgon. Dermed betaler du en helt annen pris.

Wontons er Kinas svar på tortellini og er farlig godt. Slik lager du dem selv ekstra

Prosessen er både enkel og relativt rask. Det eneste som kommer til å være vanskelig her er å slutte å spise.

TEST: Nyheter og nye årganger i BU og TU november 2020 Oh la la for en førjulstid det blir: Dette er nyhetene du kan boltre deg i nå ekstra

Denne sniktitten på novembernyhetene teller i alt 1320 smaksnotater.

Dette spiser du på Maaemo-avleggeren The Vandelay

Maaemo 2.0 skal ikke bare sikre de tre Michelin-stjernene de hadde før flyttingen, de skal også dele oppmerksomheten med The Vandelay som i løpet av et par dager ble Oslos mest populære restaurant. Bak ligger en nøye gjennomarbeidet strategi på flere plan.

Har du gresskar i huset, spar litt til denne drinken

Sammen med vodka, melk, vanilje og kanel, får du en smaksbombe av en drink. Perfekt start på helgen, enten du er i halloweenmodus eller ei.

By på en lettlaget gresskargryte til årets nedtonede halloweenmarkering

Halloween blir ikke det samme i år som i fjor. Men gresskarene står og frister i butikkene, og har du laget gresskarlykt, kan du bruke innmaten til denne retten.

Så gode som gulerøttene er nå, er det bare dette som gjelder

De er saftige og søte og derfor ideelle å bruke i en gulrotkake som denne. Her spares det ikke på noe, men om du ikke vil ha likør i kremen kan du heller servere den ved siden av.

Bedre priset 2016-barolo finnes knapt

Med 2016-årgangen byr denne produsenten på enda bedre valuta for pengene enn før.

GUIDE: Oppskrifter med gresskar Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Her får du landets billigste Jura-pinot noir og den smaker herlig ekstra

Vi snakker om en vin til hverdagspris med høytidsstemt smak . En super matvin.

Poteter i hovedrollen er alltid populært - også når den kommer som en tykk og deilig suppe som her

Denne lekre vrien på en gammel klassiker er signert en av våre mesterkokker, men den er fantastisk lett å lage også til hverdags.

Slik har du ikke smakt vinho verde før ekstra

Vi snakker om vinstiler som er så langt unna det er mulig å komme vinen du drakk til rekene siste sommer.

Ikke noe knep, bare knask når gresskaret serveres på denne måten ekstra

Med halloween rundt hjørnet er gresskar et naturlig valg på menyen. Denne lune og herlige gresskarsalaten er ikke annet enn skummelt god.

Karrisaus smaker fortreffelig til mer enn fiskeboller - her får den luksuriøse omgivelser

Karri gir både en vakker farge og smakskraft til maten. Denne kombinasjonen må du prøve.

Har du en klunk Jägermeister, bruk den til lammesteken denne helgen

Her er det skogsaktige toner og en gammel kjenning i form av en klunk Jägermeister som gir det lille ekstra. Resten går i kokken.

Høstens billigste rødvin som smaker fortreffelig til lam ekstra

For 139,90 får du en vin som smyger seg rundt alle de gode smakene i høstens lammemiddager. Og den finnes i 180 basishyller.

Med dette i glasset trenger du ikke fyr på peisen

Her er det veldig mye godt som varmer helt ut i hårrøttene og tærne.

Denne sjokoladekaken gir deg skikkelige sommervibber

Så mørk den enn er, er den svært luftig og med smak av mandler og søt sitron som får tankene til å flykte til sørlige breddegrader.

Fant 17115 artikler. Viser 1–50.

Til toppen