Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage maten.
Finn frem en skarp kniv og skjær ruter i skinnsiden - gni godt inn med salt og nykvernet pepper.
Brun andebrystet over høy varme på begge sider, la det hvile i 10-15 minutter før du steker det ferdig i ca 6 minutter til på hver side.
Her finner du flere oppskrifter med andebryst
Når potetene er ferdigkokte, tar du opp vaniljestangen og moser potetene sammen med et mosejern.
Tilsett smør samt eventuelt litt fløte og smak til med salt og pepper .
Ha i den finsnittede nepen og rødløken og la dette surre sammen over middels varme i 5 - 10 minutter.
Del opp blomkålen i små buketter og soppen i store biter. Stek grønnsakene i en panne i litt olje rett før servering.
Her finner du flere oppskrifter med and
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 Poeng
Alfred Gratien Brut 2004
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 619,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Ratti Barolo Marcenasco 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 309,90 Basisutvalget -
91 Poeng
Mastrojanni Rosso di Montalcino 2012
Italia
Volum: 0.750 Pris: 329,00 Bestillingsutvalg -
Chimay Trappist Red
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Pian delle Querci Brunello di Montalcino 2013
Italia
Volum: 0.750 Pris: 319,00 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Marjan Simcic Pinot Noir Opoka 2014
Slovenia
Volum: 0.750 Pris: 519,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Lindheim Farmer's Reserve Coolship Cherry
Norge
Volum: 0.380 Pris: 145,00 Bestillingsutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
