Antinori planlegger ny vinkjeller, nytt hovedkvarter og museum

Marchesi Antinori har lansert et ambisiøst nytt prosjekt til €40 mill. Prosjektet omfatter en topp moderne vinkjeller og et nytt hovedkvarter i Bargino utenfor Firenze. Prosjektet ble tidligere denne måneden presentert i Firenze av Piero Antinori, Marches
Redaksjonen
23 Mars 2005 - 01:00

Etter 26 generasjoner har Antinori besluttet å flytte hovedkvarteret sitt fra Palazzo Antinori i Firenze til en mer landsens beliggenhet, nær San Casciano Val di Pesa.
- Ideen er å gjenskape den tradisjonelle toscanske gården i en moderne drakt, sier Antinori.
- Den nye kjelleren kommer til å bli et viktig om enn usynlig landemerke - et priviligert utsiktpunkt der man kan observere landskapet uten å bli sett. Dette skal være et sted hvor tradisjon møter modernitet, uten å gripe inn i landskapet, fortsetter han.
 
Kjelleren, som får en lengde på 200 meter, blir påbegynt til sommeren og regnes å stå ferdig i 2008. I tillegg til å huse Antinoris nye hovedkvarter, kommer bygget også til å bli brukt til fremstillingen av deres Chianti Classico viner - Marchesi Antinori Riserva, Peppoli og Badia Passignano Riserva.
- Vi planlegger å modne vinene i barriquer, samt å gi vinene en lengre og bedre langringstid på flaske i temperaturkontrollerte kjellere, sier Renzo Cotarella, Antinoris administrerende direktør. Det nye senteret vil også huse et nytt museum med et et "vinsantania" for lagring av sent høstede druer for tilvirkelsen av vinsanto. Bakeri, bøkkeri, olivenpresse og et auditorium til 200 personer er også blant nyhetene.
 
Kilde: Decanter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En skvett juleøl gir laksen et solid kick i denne friske salaten
Dagens rett

En skvett juleøl gir laksen et solid kick i denne friske salaten

Juleøl er fantastisk ikke bare ved siden av mat, men også som en ingrediens i selve retten. Har du rester etter helgen, får du bruk for det her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her