Dagens rett

Appelsinfylt kylling

Kylling blir enda bedre når friskhet kommer med i tilberedningen. Vår appelsinfylte kylling er således intet unntak, og med gode krydderier blandet i like god olje får smaken en rikhet som ber om en ditto chardonnay.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Helstekt appelsinfylt kylling

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1 stk
1 stk
1 ts
2 ss
2.5 dl
2 stk
løk 

Fremgangsmåte

Gni inn kyllingen med en halv sitron.

Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen.

Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom.

Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.

Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 grader og stek kyllingen i ca 1¼ time.

Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking.

Kyllingen er ferdig stekt når klar væske kommer ut når du stikker i låret. Ta ut kyllingen av ovnen og la den hvile i minst 20 minutter.

Ta ut appelsinen.

Legg opp kyllingen på en seng av appelsinskiver, rødløk og koriander. Server med ris eller pasta ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Margaret de Lange

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen