Årets beste sommerøl i eksklusiv aluminiumsflaske

Konseptølet smrprty™ fra Macks Ølbryggeri, nylig kåret til årets beste sommerøl av Apéritif, kommer nå i egne 0,33 liters aluminiumsflasker kun for serveringssteder. Dette er første gang bryggeriet har utviklet en egen emballasje bare for serveringsbransjen.

- Vi har tidligere sett at design har mye å si for forbruker, og spesielt i serveringsmarkedet er den riktige innpakningen av avgjørende betydning. Vi jobber kontinuerlig med utviklingen av både øl og design, sier produktsjef Victoria Bakken i Macks Ølbryggeri.

Smrprty™ er et konsept spesielt utviklet for sommerens trendy parties og festivaler. Både designuttrykket og ølet er unikt i norsk sammenheng, og henvender seg til livsnytere som setter pris på funky musikk og øl som smaker like bra som det ser ut.

- Vi vet at det er mange som ønsker et alternativ til sol og skjærgård, det har smrprty på 0,5 liters boks allerede bevist med godt salg i butikk. Nå er vi glade for å kunne tilby en eksklusiv aluminiumsflaske for våre serveringskundene, sier hun.

Øl med hvete
Til smrprty™ har Mack for første gang brukt innslag av hvete i resepten. Hveteøl har økende popularitet i Norden, men så langt har utenlandske merker som Paulaner Weissbier fra München vært mest kjent her i landet.
- Smrprty er en funky pilsner med en fruktig aroma. Innslaget av hvete i resepten gir oss et lyst øl med en spennende, litt syrlig smak. Og at smaken slår an viser kåringen til årets beste sommerøl i fagbladet Apéritif, som er en viktig referanse for serveringsbransjen både på øl og vin, forteller Bakken.

Nå er riktignok ikke smrprty™ et helt ekte hveteøl, da kreves over 50 prosent hvete i ølet.
- Ifølge bryggerimesteren vår er det ikke 50, men noenoghemmelig-prosent hvete i vår resept, avslører Bakken.

Merket for god design
Da Mack utfordret juleklisjeene med White Xmas jula 2002, ble designet på boksen belønnet med Merket for god design fra Norsk Designråd.
- Utmerkelsen vi fikk for White Xmas henger høyt, og inspirerer til videreutvikling, avslutter Bakken.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen