Årets NM-oppgave er klar

Norges Kokkemesteres Landsforening arrangerer det 19. norgesmesterskapet i Kokkekunst. Nå er oppgaven klar.
Redaksjonen
04 Februar 2008 - 22:40

Konkurransen foregår i Stavanger 30. juni. Vinneren blir Norges representant i Nordisk Mesterskap påfølgende år. Konkurransen er åpen for alle kokker med fagbrev og norsk statsborgerskap.
 
Deltagerne skal komponere en meny på tre retter til 12 personer av årets utvalgte råvarer.
 
Laks til forrett
Til forrett er det valgt hel laks på mellom tre og fire kilo, grønn asparges, baby leaves og reddiker.
 
Retten skal bestå av minst 60 prosent av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene skal være med
 
Lam til hovedrett
Hovedretten skal bestå av lammelår med hofteben, brissel og lever, sommerkål, kongeøsterssopp og vårgulrøtter.
 
Retten skal bestå av minst 60 prosent av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene og at ett av innmatsproduktene preger retten.
 
Jordbærdessert
Til desserten handler det om jordbær og et valgfritt TINE-produkt. Retten skal bestå av minst 60 prosent hovedråvarer. Valgfritt element er hvit valrhona.
 
Hovedråvarer og råvarer i henhold til oppgaveteksten blir utlevert på konkurransearenaen. Grønnsaker i henhold til oppgaveteksten kan deltakerne plukke selv hos BAMA Stavanger fra klokken 12.00 til 15.00 søndag 29. juni.
 
Valgfri Valrhona
For de som bruker hvit valrhona leveres dette på konkurransearenaen etter innmeldt behov. Alle andre råvarer skal deltagerne ta med seg selv. Deltakerne får refundert utlegg til råvarer på inntil 1 500 kroner. Krafter kan medtas. Grønnsaker og frukt utover hovedråvareliste kan skrelles og vaskes, men ikke tilberedes eller formes på noen måte.
 
Menyen sendes NM i Kokkekunst innen 8. mars 2008.
 
Deltagerne offentliggjøres og kontaktes i slutten av april 2008.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter multer

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene

Multer er skogens og fjellets sterkt ettertraktede gull som de fleste elsker men noen hater. Kanskje fordi de bare har smakt dem som multekrem. Det finnes nemlig veldig mange forskjellige måter å bruke multer på.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Forsiden akkurat nå - 3

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. september

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli
Dagens rett
Shakshuka

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli

Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her