Årets restaurant i Norden er dansk

Årets restaurant i Norden er dansk

Henne Kirkeby Kro mottok «The Nordic Prize» som årets nordiske restaurant.

Kjøkkensjefen Allan Poulsen på Henne Kirkeby Kro mottok søndag kveld  «The Nordic Prize» i forbindelse med en gallamiddag på Restaurant Grefsenkollen i Oslo.

Tidligere vinnere av denne prisen er danske Noma og svenske Mathias Dahlgren er tidligere kåret til årets restaurant i Norden. I år falt valget på Henne Kirkeby Kro, som ligger i Vest-Jylland, nord for Esbjerg.

Kjøkkensjef (30) Allan Poulsen og hans mannskap vant prisen i skarp konkurranse med blant andre norske Restaurant Oscarsgate og svenske Frantzén/Lindeberg.

Bent Stiansen, Nordens første Bocuse d’Or-vinner, sto for prisoverrekkelsen. I talen sin framhevet han blant annet den franske fokuseringen på råvarer med opprinnelsespreg som et sterkt insitament for framveksten av det nye nordiske kjøkken.

Allan Poulsen la etter etter pristildelingen vekt på at seierein var et resultat av  teamwork.

– Vi har alle på Henne Kirkeby Kro jobbet hardt for å nå dette målet. Denne prisen betyr mye for oss.

I tillegg til æren består «The Nordic Prize» av en skulptur av den danske kunstneren Lisbeth van Deurs.

Bortsett fra de nevnte restaurantene omfattet finalistene også restaurant Chez Dominique med to Michelinstjerner i Helsinki og den islandske Restaurant Dill i Reykjavik. Alle fem restauranter var representert ved gallamidddagen.

Restaurant Oscarsgate ble nominert av den norske juryen i konkurranse med Restaurant Renaa, Grefsenkollen, Maaemo og Palace Grill.

LES OGSÅ: Oscarsgate nest best i Norden

Bak prisutdelingen står Vinforum og tilsvarende gastronomisk fokuserte organisasjoner i de øvrige nordiske land. I hvert land har en kompetent jury på rundt 30 personer kunnet avgi stemmer opp mot nyttår etter prøvespisninger i løpet av året.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen