Årets sjømatkokk kåret

Øystein Vallestad Næss er kåret til Årets sjømatkokk.

- For meg er det veldig stort å vinne denne konkurransen, sier Vallestad Næss.
 
Til daglig jobber han som kokk ved Jakob`s Bar og Kjøkken i Bergen. Han fikk en sjekk på 10 000 kroner, pokal og diplom for seieren.
 
Med utgangspunkt i råvarer som lysing, kveite og tørrfisk laget han tre retter som førte ham helt til topps i konkurransen. Hver enkelt rett ble presentert en fagjury for bedømmelse.
 
Krevende råvarer
På andre og tredje plass kom henholdsvis Kent Medhus fra Augusta Arnesen i Oslo og Siri Janson Berg fra Gamla Verket i Stavanger.
 
Konkurransen var krevende med uventede råvarer. Den ble arrangert etter mystery basket-prinsippet. Deltagerne sendte altså ikke inn menyer på forhånd. Dette stiller ekstra store krav til utøverne.
 
Spennende
- Det er spennende å ikke kjenne råvarene på forhånd, da stiller alle likt i konkurransen. I en konkurranse der råvarene er kjent, kan vi trene på forhånd. I en mystery basket-konkurranse har vi ikke den muligheten, sier Vallestad Næss.
 
Vallestad Næss er vant til å jobbe mye med lysing og kveite, men er mer uvant med tørrfisk som råvare.
 
Den nasjonale kokkekonkurransen Årets Sjømatkokks arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og ble avviklet under Bergen Matfestival på Bryggen i Bergen lørdag.
 
I juryen satt hoveddommer Thorbjørn Forster fra Statholdergaarden i Oslo, Per Christian Valland fra Norsk Sjømatsenter i Bergen og Odd Einar Tufteland fra Cornelius Restaurant ved Bjorøy.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen