Argentinsk prisbombe av dimensjoner

Ukens vin er en usedvanlig vellykket vin til åtti kroner. Ingen grunn til å legge igjen kroner hos Systembolaget når du kan bestille så god vin hos ditt nærmeste pol.

Argento Malbec 2014 (46101) har nemlig "alt" hva de fleste hjerter begjærer når det er en (rød)vin det er snakk om. Saftig og innbydende duft  av søte mørke bær. Smaken følger med god friskhet som balanserer den fine bærsødmen og de 13 prosent alkohol godt, relativt lang ettersmak med godsaker som mørke bær, sjokolade og mokka.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

En svært anvendelig vin enten du vil ha et glass å nippe til eller du har saftig kjøtt på menyen. Denne usedvanlig prisgunstige vinen er imidlertid ikke noe for kjelleren, for den fortjenere å bli drukket mens den har all sin ungdommelige spenst i behold.

Ukens  vin er signert en av Argentinas mest kvalitetsorienterte vinprodusenter, nemlig Zapata Catena med Nicolas Catena i spissen. Catena var på 70-tallet Argentinas desidert største vinprodusent og solgte til vintørste argentinere utrolige 20 millioner flasker vin pr måned. Kvaliteten på disse flaskene er langt fra det som kjennetegner Catena i dag.

Den store endringen kom på 80-tallet etter et besøk hos Mondavi i Napa Valley, en produsent som Catena fortsatt har nære forbindelser til gjennom felles prosjekter. Der oppdaget Catena at den eneste veien til frelse, altså topp kvalitet vin, var gjennom investeringer i kunnskap og særlig i vinmarkene. Gjennom hele tiåret analyserte Catena seg gjennom Argentinas vinregioner, importerte de best tilpassete klonene av malbec, cabernet og chardonnay og investerte i kunnskap om kunstig vanning, som han med årene har gjort til en vitenskap.

Når den enkleste vinen fra Catena er så bra, hva med de mer påkostede, tenker du kanskje. Og med god grunn og du behøver slett ikke gå høyt opp i pris for allerede med Alamos Malbec 2013 (40277) er du over på større raffinement. Og i enda større grad når du kommer over på Catena Malbec 2012 (46104) som har en imponerende konsentrasjon. Toppvinen Catena Alta Cabernet Sauvignon 2003 (46106) er dyr med sine knapt 300 kroner, men veldig elegant og forseggjort. Catena lager også en rekke hvite viner. Blant andre Catena Chardonnay 2010 (46103) og ikke minst, Argento Chardonnay 2012 (46102) som er som sin røde bror et kjempekjøp, og en vin vi sikkert kommer tilbake til når det nå kanskje blir varmere i været.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen