Arveavgiften truer familiehoteller

Regjeringens forslag til ny skatte- og avgiftspolitikk truer familiehotellene, mener hotelleier Sigurd Kvikne i Balestrand.

Han slakter slakter regjeringens forslag til ny skatte- og avgiftspolitikk.
 
- De ønsker å lage et opplegg som skal ramme de rikeste av de rike, men lager i stedet et skatte- og avgiftsregime som rammer små- og mellomstore bedrifter. Som for eksempel familieeide hotellbedrifter, sier Sigurd Kvikne til HRRnett.
 
Fem generasjoner
Familien hans har eid og drevet Kviknes Hotel i fem generasjoner siden 1877. Hotellet er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.
 
Kvikne mener at de nye arveavgiftsreglene kan være en trussel mot familiehotellene.
 
Utfordring
- Det spesielle med de familieeide hotellene er at det har vært investert gjennom generasjoner for å kunne tilby det produktet de har i dag, og overskuddet har blitt kjørt inn i hotelldriften fremfor at eierene har tatt ut verdier. Et generasjonsskifte er for de fleste familiehoteller en økonomisk utfordring, og vil med de nye reglene bli nær sagt umulig, sier Kvikne.
 
Skjerping
- Når man så i tillegg har fått en skjerping av formueskatten som gjør at stadig flere må tappe bedriftene for midler for å kunne betale den, viser dette helt klart en svært sterk skjerping av skattleggingen av små- og mellomstore bedrifter, bedrifter som ofte driver med små økonomiske marginer. Arbeidende kapital bør ikke skattelegges, og det må heller ikke være slik at man risikerer konkurs om man velger å gjennomføre et generasjonskifte, sier han.
 
Kviknes Hotel ligger i Balestrand og har totalt 190 rom.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen