Dagens rett

Asiatiske seikaker med potetmos

En litt spesiell og spennende fiskerett er hva vi kan by deg i dag. Smakfullt og kanskje undervurdert, noe som også gjelder dagens drikkeforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Asiatiske seikaker med potetmos

Fremgangsmåte

Kvern fiskefileter gjennom kvern. Ha deretter fiskemassen over i en foodprosessor og kjør den sammen med saltet. La det kjøre til massen blir fast og kan formes til en ball. Ha i potetmel, ingefær, chilli, koriander og eggehviter, kjør godt sammen. Spe med melken. Farsen skal ikke være for fast, men heller ikke for løs. Smak til med salt, pepper og limejuice. Rull fiskekaker og stek dem i panne.
 
Server fiskekakene med potetmosen og en råkostsalat.
 
Potetmos
Kok potetene med skall til de er møre, uten salt. Når potetene er ferdig skrelles de og presses gjennom en sikt. Tilsett varm melk, rør det hele sammen og ha i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper til slutt.
 
Tips: Kok 6 fedd hvitløk møre i smøret (skal ikke ta farge) og mos de før du blander det inn i potetmosen.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen