Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.
Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 1 cm.
Kok opp i vann, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.
Tips:
For ekstra smak, kan du bruke kraft eller buljong i stedet for vann.
Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varm.
Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland tomatene med aspargesen du tok ut av suppen.
Stek skivene med spekeskinke i stekepanne til de blir sprø og gylne.
Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken og hell den varme suppen rundt.
Legg to skiver spekeskinke på toppen av hver tallerken.
Her kan du lære alt om asparges
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Sjekk ut alle de gode suppeoppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Montchovet Cremant de Bourgogne
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Dopff & Irion Cuvée René Dopff Riesling 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Witkap-Pater Stimulo Blonde Ale
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Bøgedal Hyld
Danmark
Volum: 0.380 Pris: 105,60 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Schmitges Riesling Kabinett vom roten Schiefer 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 199,10 Basisutvalget

