Bagatelle får kritikk

Eivind Hellstrøm og Bagatelle har nok en gang fått refs av Mattilsynet.
Redaksjonen
13 Mars 2009 - 16:55

I fjor ble Hellstrøm kritisert for å ha tilbredt ulovlig rådyrkjøtt. Nå får Bagatelle igjen kritikk i en ny rapport fra Mattilsynet.
 
Mattilsynets folk inspiserte restauranten i slutten av februar. Tre avvik ble funnet.
 
Dårlig nedkjøling
Det var mangelfull styring og kontroll med kritiske punkter, blant annet renhold, nedkjøling av kjøtt, og styring og kontroll av skadedyr.
 
Det var også mangelfullt vedlikehold av lokaler.
 
Det ble også konstatert avvik når det gjelder etterlevelse av egne kontrollrutiner.
 
Syv anmerkninger
I tillegg til avvikene ble det notert syv anmerkninger.
 
Bagatelle har en Michelin-stjerne (Red. anm.: Bagatelle fikk 16. mars 2008 tilbake sin andre stjerne). Restauranten ønsker ikke å kommentere saken.
 
- Vi har ingen kommentar til Mattilsynets rapport, utover at det er positivt at de jobber med å finne forbedringspotensiale for vår restaurant, sier Andrine Wefring ved Bagatelle til Aftenposten.no.
 
Rettet opp
Mattilsynet sier at avvikene nå skal være rettet opp.
 
- Vi har fått greie tilbakemeldinger fra Bagatelle som ivaretar de varslene vi sendte ut, sier distriktssjef Kjetil Berg ved Mattilsynet.
 
Umerket kjøtt
En av anmerkningene gjelder oppbevaring av umerket rådyrkjøtt i fryseren. Restauranten fikk liknende kritikk i fjor høst.
 
Hellstrøm fikk da kritikk for et rådyrslakt som ikke var kontrollert av veterinær. Dermed var det ikke lovlig å selge, og Bagatelle fikk omsetningsforbud på slaktet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her