Bakere kaster mest

- Kravet til ferske varer har blitt ekstremt.
20 September 2011 - 16:03

Hvert år kastes 490 000 tonn mat i Norge, og bakeribransjen er den største synderen, skriver nrk.no.

Bakere kaster seks prosent av det de produserer.
- Kravet til ferske varer har blitt ekstremt. Kundene våre vil helst ikke ha brød som er eldre enn tre timer, sier baker Kåre Molnes i Ålesund. Han kaster rundt 20 kilo bakervarer hver dag.

Han mener kresne kunder er hovedårsaken til at så mye mat blir kastet.

Daglig leder Anders Vangen i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, mener det er beklagelig at det kastes så mye, men peker på at bransjen forsøker å redusere svinn.

- For å ha så gode kalkyler som mulig, forsøkere bakere å tilpasse produksjonen til forventet salg.

En del av bakervarene som kastes ender opp som dyrefor, skriver nrk.no.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet
+
Ukens vin

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet

Om flaskeformen skremmer, lukk øynene for innsiden byr på rimelig vin med herlig karakter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens beste ris til risotto kommer herfra
+

Verdens beste ris til risotto kommer herfra

Vercelli i Piemonte er selveste paradis for alle som elsker risotto. Bli med på en oppdagelsesreise blant rismarker, stjernerestauranter og dampende risottotallerkener.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet
+
Ukens vin

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet

Om flaskeformen skremmer, lukk øynene for innsiden byr på rimelig vin med herlig karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili
Dagens rett
Blåskjell Red Hot Chili

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili

Blåskjell spiller fortsatt hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er
Dagens rett
Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er

Så god som den norske agurken er nå, fortjener den å spille hovedrollen. Denne salaten kan gjøres enda mer mettende ved å tilsette ost, eller servere den til fisk eller kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant
Dagens rett
Sei og pasta med kremet saus og agurk

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant

Med agurk i sausen blir denne ellers så fyldige pastaretten litt lettere og mer sommerlig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her