Barbaresco til halv pris

Barbaresco til halv pris

Det er ingen grunn til å være skeptisk selv om denne barbarescoen koster det halve av andre. Den holder absolutt mål.

Få Ukens vin som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Pietro di Campo Bugia Barbaresco 2010 (12086) er imidlertid langt bløtere enn andre i sin kategori. Men når den altså koster minst en hundrings mindre enn andre og den samtidig har fine nebbioloaromaer, gjør det ikke noe.

Fin introduksjon

Den har nemlig både krydder, lakris og blomsterpreg og bra syre, men altså ganske bløte tanniner. Det gjør den derimot til en fin introduksjon til nebbiolo som sådan, og barbaresco spesielt.

Slik skal barbaresco smake

Dette er en vin som er skapt på bestilling fra den norske importøren, noe som er ganske vanlig for rimeligere viner. Men ikke like vanlig for viner på DOCG-nivå.

Det er vel et uttrykk for at det er en del overskuddsvin selv i ettertraktete Piemonte. I tillegg har nok importøren valgt å holde prisen lav for å få oppmerksomhet i et vinmarked preget av stort tilbud.

Barolo og barbera

Etter samme resept er Pietro di Campo Scongiuro Barolo 2009 (12088) blitt til. Den er ellers litt tørrere enn barbarescoen og har derfor godt av en tur i karaffelen om den nytes nå. Baroloen er litt, men ikke mye billigere sammenlignet med andre i samme kategori. Her er det flere utfordrere, blant andre Terra dei Celti Barolo Pezzole 2009 (7186) som er en veldig god barolo til prisen.  

Det finnes også en barbera under samme paraply. Pietro di Campo Silenzio Barbera 2012 (12087) byr på saftig og ren barberakarakter for hundre kroner.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Pietro di Campo Bugia Barbaresco 2013

Produsent:
Pietro di Campo
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
1208601
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Pietro di Campo Scongiuro Barolo 2011

Produsent:
Pietro di Campo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
244,90 kr
Varenummer:
1208801
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Terra dei Celti Barolo Pezzole 2010

Produsent:
Terre Dei Sarotto
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
718601
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Pietro di Campo Silenzio Barbera 2014

Produsent:
Pietro di Campo
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
124,90 kr
Varenummer:
1208701
82 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Til toppen