Dagens rett

Basilikumstekt breiflabb

Det er ikke rart at breiflabben sammenliknes med hummer på smak. Prøv bare denne helgens oppskrift du også.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

Fremgangsmåte

Stek gjerne breiflabbfiletet i et helt stykke i stekepannen.

Krydre fileten med salt og pepper og rull den i hakket basilikum.

Ha oljen i pannen og brun fileten over middels høy varme til du får en fin bruning.

Sett ned varmen til middels, tilsett smøret og stek videre mens du øser fileten med smøret til fileten så vidt er gjennomstekt.

Her kan du gjerne ha i et par fedd hvitløk som du knuser lett med bredsiden av kniven for ekstra smak.

Ta ut fileten og la hvile litt før du skjærer den i skiver til servering.

Safranpasta:
Ha safran i hvitvinen og la den trekke litt.

Surr løken i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme i olivenolje til den er blank men ikke har tatt farge.

Tilsett pasta eller risottoris og surr den et par minutter sammen med løken. Ha i hvitvinen, kok opp og la den koke inn til det nesten ikke er væske igjen i gryta.

Spe med blåskjellkraft litt etter litt og kok inn mens du rører før du sper med mer kraft.

Kok til pastaen er mør og blandingen tyktflytende. Rør inn smøret rett før servering.

Grønnsaker og tilbehør:
Klargjør grønnsakene, gi ertene et raskt oppkok i godt saltet vann, stek soppen gylden i olje i en varm stekepanne.

Stek rårekene forsiktig i litt olje og bland dem forsiktig inn i pastaen sammen med grønnsakene. Har du ikke råreker så kan du bruke vanlige rensede reker som ikke stekes men blandes rett i pastaen sammen med grønnsakene.

Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet parmesanost.

Flere lekre oppskrifter med breiflabb

Blåskjellkraft:
Rens blåskjellene for rur og byssustråder og skyll dem godt i kaldt rennenede vann slik at du får bort all grus fra dem. 

ha smør i en tykkbunnet kasserolle og fres hakket sjalottløk og hvitløk over middels høy varme til det blir blankt.

Sett opp varmen til maks og ha i blåskjellene og hvitvinen, sett på lokket.

Damp til skjellene åpner seg og rist litt på kasserollen underveis, ikke la skjellene dampe for lenge for da blir de seige.

Sil av kraften og bruk gjerne blåskjellene også i safranpastaen.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen