Byggrynsrisotto med biffstrimler
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.
Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til grynene er blanke.
Hell over kokende buljong litt etter litt mens du rører hele tiden. Byggrisen skal absorbere væsken til den er kremete, men det skal fortsatt være tyggemotstand (ca 15 minutter). Rør inn litt revet parmesan tilslutt.
Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.
Stek soppen gyllen over høy varme i litt olje og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er mør.
Krydre biffstrimlene og stek dem i olje til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.
Legg risottoen i bunnen av tallerkenene og topp med grønnsaker og kjøtt.
Tips: Byggris ligner fullkornsris, men er laget av byggryn. Du kan godt erstatte den med speltperler, vanlig risottoris eller risoni.
Bruk gjerne annen sopp om du ikke får tak i shiitake.
Lyst til å lage en annen rett med risotto finner du de her
Eller du har kanskje lyst på en annen rett med biffstrimler?
Her kan du lese alt om asparges
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 Poeng
Fontanafredda Briccotondo Barbera 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Vespa Barbera d'Asti 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Aja Aurora Borealis
Norge
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Terravignata Verdicchio di Matelica 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 142,90 Testutvalget -
87 Poeng
Ægir Lærdøl Sour Cherry Rye
Norge
Volum: 0.330 Pris: 55,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Livio Felluga Friulano 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 255,00 Bestillingsutvalget

