Billig restefest

Denne vinen er laget av rester, men riktig gode sådanne. Og så er den knallbillig.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Når overskuddet etter Burgund-grossisten og -produsenten Jean-Marie Guffens' brede portefølje samles i én vin kan det enten ende som katastrofe eller som i dette tilfellet: Verget Au Fil du Temps (48658) er nemlig en utrolig morsom og upretensiøs vin. Og best av alt - til en usedvanlig lav pris.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

En vin med tydelig adresse hvilket betyr skogsbær og jordsmonn samt god syre og fint bitt. En veldig deilig og saftig sommervin som holder et godt stykke utover høsten som skapt for grillet lyst kjøtt, saftig helstekt kylling eller picnic .

Uten årgang
Nå er det riktignok bare druer fra hans eiendommer i Sør-Rhône , under merkelappen Verget du Sud, som inngår i vinen. Den er en miks av syrah, grenache og cabernet sauvignon fra Ch. des Tourette i nærheten av Apt i Lubéron som ble Guffens' i 1997. Siden den gang er det gjennomført betydelig oppgradering av vinmarkene etter mange år med vanskjøtsel.

Og det er altså det som blir til overs etter at gårdens hovedviner, Grand Vin du Château des Tourettes og Les Petites Tourettes, har fått sitt som ender opp i "bistrovinen". En hverdagsvin som på alle måter går utenpå de fleste boksviner. Siden den er en blanding av vin med forskjellig alder og dermed årgang, er den uten årgangsbetegnelse, etter samme prinsippet som en champagne.

Sommerfunn
Årgang har imidlertid dens rosa parallell, Verget Rosé de Syrah 2006 (50561) . Den er laget av de største og saftigste syrahdruene på gården, druer som Guffens ikke finner egnet til å brukes i rødvinsfremstillingen.

Men til rosé er druene uovertrufne. Det er i hvert fall dommen etter å ha smakt den halvannet år gamle vinen som fortsatt er like ungdommelig frisk som mang en 2007. Et godt bevis på at rosévin ikke nødvendigvis må være ferskest mulig. Vergets utgave er et funn til alt av sommerlig mat, og spesielt til sjømat og grønnsaksretter.

Denne rosévinen er listeført i det såkalte tilleggsutvalget.

I skrivende stund er det enkelte polutsalg som har denne vinen inne.

Klikk her for dagsaktuell lagerføring

Slik bestiller du fra tilleggsutvalget
Det er ikke noe i veien for at du kan bestille den til ditt lokale polutsalg, men minstekvantum er gjerne seks flasker.

Du sender da en epost til kundesenter@vinmonopolet.no og får deretter en bekreftelse på når varene kan hentes.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Denne ukens utvalgte rødvin må bestilles, enten via Apéritifs polliste eller hos det enkelte pol. Dette fordi vinen er bestillingsvare samt at den ennå i liten grad er lagerført i utsalgenes lokale lister.
 

Verget Au Fil du Temps

Produsent:
Verget
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
99,20 kr
Varenummer:
4865801
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen