Billig varme fra flaske

Ukens vin er en utmerket kandidat til å skape varme i marskulden, enten du har tenkt å tilbringe helgen hjemme eller på hytta. Den er dessuten så rimelig at den danker ut det meste i boks ikke bare på pris men også kvalitet. Da orker du å bære med deg de ekstra grammene.

Nå kan du få Ukens vin som e-post . Tjenesten er gratis. Se nederst i denne artikkelen for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Sørfranske Pellerin Côtes du Roussillon Villages 2002 (20043) er ikke bare rimelig, faktisk har den gått noen kroner ned i pris i det siste og det er jo bra, for den svake kronekursen i forhold til euro truer med å sende vinprisene i været.

Viktigst av alt er at den gir svært godt valuta for pengene. Duften er saftig og intenst parfymert med kirsebær, skogsbær, lakris og sjokolade. Smaken følger godt opp med fine tanniner fra midten og utover. Ettersmaken byr på masse skogsbær og noe lakris. En saftig og sjarmerende vin som passer best sammen med mat som kylling og annet lyst kjøtt, grillet eller i en gryterett, smaksrik pasta, koldtbord og torsk med rødvinsaus samt oster. Skulle du finne på å lage en vinterlig piknik, noe som er fullt mulig bare sola titter frem, er dette en perfekt vin til det bruket.

Husk bare på at den ikke må serveres for varm, 16-17 grader er perfekt, da alkoholen kan bli litt vel fremtredende. 13 prosent er ganske mye, men denne vinen bærer prosentene godt. Og alkoholen føles også varmende, ikke en ueffen effekt når det er kuldegrader ute.

I Sør-Frankrike, eller nærmere bestemt i Roussillon, nesten ved spanskegrensa, hvor denne vinen kommer fra, er det varmt og lite nedbør, i alle fall i normale sommere. Druemiksen er ofte grenache, syrah og carignan som i denne. Det gir viner med stor bærsødme og altså høy alkohol. 2002 var imidlertid en vanskelig årgang med underskudd på sol i juli og en god del regn i august. Hvilket gir druer med mindre sukker og dermed generelt lettere viner. For ukens vin betyr det litt lavere alkohol enn året før men ikke lavere kvalitet siden de seriøse produsentene vet at det er ufornuftig å sende ut på markedet en utvannet og slapp vin, selv ikke om den er i det rimelige segmentet. Da er det nemlig ingen som gidder å kjøpe den igjen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatt melding.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen