Dagens rett

Blåskjell med øl

I dag er det blåskjell du kanskje skal traktere. Øl må til, både i selve matretten og i glasset. Imidlertid dreier det seg om to forskjellige sorter, så da er det bare å ta turen innom matbutikken, og kanskje polet, for å sikre deg de flytende godsakene.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Blåskjell med øl

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene i kaldt vann og kontroller at alle skjellene er lukket. Åpne skjell er døde og skal kastes.

Legg blåskjellene i en stor kjele, sammen med løk, selleri og vann. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter. Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Ha ølet i kjelen sammen med krydderbuketten. Kok opp og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i kraften litt om gangen.

Smak til med salt og pepper og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Sendt inn av

Foto: Arild Juul

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen