Bransje
Den nye restaurantskolens adresse er snart klar

Den nye restaurantskolens adresse er snart klar

I løpet av kort tid er adressen klar, og fra høsten 2017 starter undervisningen i det som skal bli Norges første rendyrkete restaurantskole for kokk- og servitørfagene.
Aase E. Jacobsen
30 September 2016 - 13:06

Hege Arntzen er rektor og foreløpig eneste ansatte i det som skal bli Norsk Restaurantskole. Og forhåpentligvis løsningen på restaurantbransjens store rekrutteringsproblemer.

Les mer om skolens tilbud her

Arntzen kommer fra stillingen som daglig leder ved et av Norges største treningssentre i SATSELIXIA. Hun er også utdannet servitør, vinkelner og lærer, og har erfaring som leder ved anerkjente restauranter. Videre har hun undervist i restaurant- og matfag i flere år og har også konkurrert i ulike vinkelnerkonkurranser – med blant annet 3. plass i NM.

Hege Arntzen er nytilsatt rektor ved Norsk Restaurantskole.
Hege Arntzen er nytilsatt rektor ved Norsk Restaurantskole.

Norsk Restaurantskole blir en videregående skole med kokk- og servitørfag, men drevet på bransjens premisser. Driften er godkjent for statlig tilskudd som dekker 85 prosent av kostnadene. Resten er privatfinanisert, og siden skolen er organisert som en stiftelse vil det ikke kunne tas ut utbytte. Eventuelt overskudd holdes i stiftelsen og går til fremtidig drift og utvikling.

Skolens styreleder og initiativtaker til stiftelsen Laila Berge kommer fra Lærlingekompaniet, en medlemsforening stiftet i 1987 med formål å formidle lærlinger til restaurant- og reiselivsbransjen.

Stifterne for øvrig består av fagfolk i bransjeorganisasjonen NHO reiseliv, sentralt og lokalt. I tillegg blant andre Pål Suarez, eier og kjøkkensjef ved Brasserie France, Anne-Mari Wang-Johannessen, eier og daglig leder ved Oslo Militære Samfund, Christian Kahrs, regiondirektør i Thon Hotels og Harald Kvist, leder av kokkenes Mesterlaug i Oslo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du stekt ris som i Singapore
Dagens rett

Slik lager du stekt ris som i Singapore

Det er mange som har smakt stekt ris på ferie, eller fått det servert på restaurant. Dette er en rett du enkelt kan lage hjemme også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her