BRANSJE: Den nye restaurantskolens adresse er snart klar
Bransje

Den nye restaurantskolens adresse er snart klar

I løpet av kort tid er adressen klar, og fra høsten 2017 starter undervisningen i det som skal bli Norges første rendyrkete restaurantskole for kokk- og servitørfagene.

Hege Arntzen er rektor og foreløpig eneste ansatte i det som skal bli Norsk Restaurantskole. Og forhåpentligvis løsningen på restaurantbransjens store rekrutteringsproblemer.

Les mer om skolens tilbud her

Arntzen kommer fra stillingen som daglig leder ved et av Norges største treningssentre i SATSELIXIA. Hun er også utdannet servitør, vinkelner og lærer, og har erfaring som leder ved anerkjente restauranter. Videre har hun undervist i restaurant- og matfag i flere år og har også konkurrert i ulike vinkelnerkonkurranser – med blant annet 3. plass i NM.

Hege Arntzen er nytilsatt rektor ved Norsk Restaurantskole.
Hege Arntzen er nytilsatt rektor ved Norsk Restaurantskole.

Norsk Restaurantskole blir en videregående skole med kokk- og servitørfag, men drevet på bransjens premisser. Driften er godkjent for statlig tilskudd som dekker 85 prosent av kostnadene. Resten er privatfinanisert, og siden skolen er organisert som en stiftelse vil det ikke kunne tas ut utbytte. Eventuelt overskudd holdes i stiftelsen og går til fremtidig drift og utvikling.

Skolens styreleder og initiativtaker til stiftelsen Laila Berge kommer fra Lærlingekompaniet, en medlemsforening stiftet i 1987 med formål å formidle lærlinger til restaurant- og reiselivsbransjen.

Stifterne for øvrig består av fagfolk i bransjeorganisasjonen NHO reiseliv, sentralt og lokalt. I tillegg blant andre Pål Suarez, eier og kjøkkensjef ved Brasserie France, Anne-Mari Wang-Johannessen, eier og daglig leder ved Oslo Militære Samfund, Christian Kahrs, regiondirektør i Thon Hotels og Harald Kvist, leder av kokkenes Mesterlaug i Oslo.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen