Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan som forrett
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Tapenadedressing:
Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kjør til glatt dressing. Smak til med litt salt og pepper.
Fisk:
Kveitefileten kuttes i tynne skiver og legges fint på tallerken med en liten åpning i midten.
Husk:
All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
Tips:
Du kan godt bruke torsk i stedet for kveite.
Rasp på det fineste på et rivjern bare det grønne av limen over fisken, del så limen og press saften over fisken. Olivenolje fordeles over og smak til med salt og pepper.
Fordel 2 ss tapenadedressing rundt og strø over parmesan. Vend 2 ss av dressingen i litt salat, anrett salaten i midten.
Tips:
Plukk fersk koriander rundt. Server med godt brød.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Breiflabb med sjøkreps i hvitløksaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fjern hinner på fisken, og del fileten i 8 stykker på ca 4 cm. Salt og pepre disse lett. Rens sjøkrepsen, og fjern den sorte randen. Fyll en liten kjele med ca 4-5 dl vann. Ha ½ blokk fiskebuljong, og klørne fra sjøkrepsen i vannet, og kok dette ned til ca 1 dl.
Skjær soppen og purre/vårløk i tynne skiver, og stek dette lett i litt olje. Ha litt olje i en teflonpanne, og stek fisken 4-5 min på hver side. Hell oppi hvitvinen og den silte buljongen, og damp fisken i 2-3 min.
Ta ut fisken og legg den på varme tallerkener. Hell av kraften fra panna, og ta vare på den. Ha smøret i panna på svak varme, knus hvitløken oppi, legg krepsehalene i, og varm disse lett 1 min på hver side, smøret må ikke bli brunt. Ta krepsehalene ut, og ha fløten og fiskekraften oppi. Kok opp under kraftig røring. Ta panna av plata og pisk eggeplommene i sausen.
Server retten med kokt ris, og en god hvitvin.
Her finner du mange spennende oppskrifter på breiflabb
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Gunnar Wiksten Jensen
Drikke som passer til denne oppskriften

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.