By på en skikkelig påskefrokost
(LauriPatterson)

Påskefrokosten første påskedag varer ikke bare lenge, den starter gjerne senere enn ellers, omtrent som en brunch. Dermed får du også bedre tid til den siste finpussen enten det er pynting av frokostbordet eller kakene.

For et påskefrokostbord skal være velfylt med både salt og søtt. Nystekte bakervarer eller opptint fra fryseren er en selvfølge, det er også dekorterte egg og godt pålegg.

Internasjonal touch

Vårt forslag til påskefrokost inneholder en del unorske elementer. Påske feires jo i store deler av den vestlige (kristne) verden, og det er alltid hyggelig å kunne by på noe som gjestene «aldri har smakt før».

Her finner du forslag til godt pålegg

Du har derfor valget mellom et syrlig gresk eller et søtt og krydret kypriotisk påskebrød. Eller hva med brød formet på kunstferdig vis til en kurv?

Vi leker oss enda mer med egg til denne frokosten. Når speilegget serveres midt i brødskiva, kommer alle til å be om en smak.

Sunne påskeharer

Men påske er jo ikke bare egg. Både sjokolade og appelsin hører selvsagt med.

Enda flere søte påskefristelser

Det gjør også påskeharen. Disse påskeharene er dessuten ekstra sunne. Og om du vil nyte påskefrokosten utendørs, er flere av disse rettene velegnet å ha med i sekken. Som rundstykkene med pepperoni og ost som kan tilberedes i ovnen hjemme, eller varmes i glørne fra et bål om du er på tur.

Slik koker du egg:

Kok opp vann med eggene i, i 4-6 minutter gir et smilende egg som må spises fra skallet eller i eggeglass. Om du skal skjære egget i skiver, trenger det 9 minutter koking.

Disse påskedrinkene kan også lages uten alkohol

På de neste sidene finner du oppskrifter på retter som passer på et påskefrokostbord samt salt og søt bakst 

 

 

Bacon and eggs som i England

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 stk

Fremgangsmåte

Varm stekepannen langsomt. Den må ikke være for varm. Legg baconskivene i pannen. Stek dem gylne, men ikke for sprø, på begge sider. Man får best resultat hvis man stadig vender på baconskivene. Ta baconskivene ut og legg dem på en varm tallerken.

Slå eggene opp i baconfettet i pannen, skru varmen litt opp og la eggehvitene akkurat bli stiv. Flytt så straks eggene over på bacon-tallerkenen. Blir de liggende for lenge i pannen stivner også plommene og hvitene blir seige.

Bacon og egg serveres også som bacon og scrambled eggs, dvs eggerøre. I dette tilfellet pisker man først eggene og tilsetter evt 1 ss kaldt vann før man har dem i baconfettet i pannen. Vend og flytt på eggemassen etter hvert som den blir stiv. Eggerøren serveres helst en anelse fuktig og blank på overflaten.

Sendt inn av

Foto: OksanaKiian

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Speilegg i brødskive

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Stikk ut et hull i brødskiven med et glass eller pepperkakeform.
 
Stek skiven i smør eller olje i middels varm panne.
 
Snu brødskiven og knekk egget i hullet på brødskiven.
 
Stek forsiktig i 3 - 5 minutter til hviten har stivnet.
 

Server med frisk timian.

Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Perfekt eggerøre

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 ss

Fremgangsmåte

Visp eggene sammen med kremfløte, litt salt og nykvernet pepper.

Smelt smøret i stekepannen og slå i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av pannen med en varmebestandig slikkepott.

Eggerøren skal være fløyelsmyk på konsistens og ta den av før den setter seg helt.

Eggerøre passer godt til alle typer spekemat, laks og er en fast bestanddel på koldtbordet.

Lekre retter med egg finner du her

Lag et bugnende koldtbord

 
 

Gode retter med spekemat finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Baked Beans

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

a

150 g
1 stk
0.5 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og bacon i en kjele.

Tilsett bønner og Worcestersauce. La alt putre og småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper før servering.

Server med toast, egg, bacon og pølse. 

Tips:
Hvis du har brune bønner uten tomatsaus, kan du tilsette 2 ss tomatpure og 0,5 dl vann og smake til med salt og pepper. 

Her er det mange deilige retter med pølser

Forsøk andre retter med bønner

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: martinrlee

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hot pytt i panne

Fremgangsmåte

Poteter og løk stekes møre i en varm panne i ca 10 minutter. Ha i de øvrige ingrediensene i slutten av steketiden. La alt få en gyllen farge. Det tar ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Knekk eggene over og la dem stivne mens du bærer pannen til bordet. Dryss over koriander eller persille. Server med ferskt brød og en grønn salat.

Tips:
Retten kan serveres med eggeplommene i skallet. Du kan bruke persille i stedet for koriander. Nøttene kan byttes ut med stekt pølse eller kjøttrester.

Lyst på en annen pytt i panne så finner du den her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Eggs Benedict

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Hollandaisesaus
200 stk
4 stk

Fremgangsmåte

Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:

Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre. Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.

 

20Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.

Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett. Posjer fire egg. Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.

Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding. Hell hollandaisesausen over eggene. Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.

Se alt det god du kan bruke egg til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Røsti med røkelaks

Fremgangsmåte

Kok potetene knapt møre med skallet på ca. 15 min. Avkjøl lett og skrell dem.

Riv potetene grovt på råkostjern, eller i foodprocessor.

Hakk det meste av gressløken og persillen. Spar noen gressløkstrå til pynt. Ha i 2/3 av det grønne sammen med potetene, og tilsett egget. Bland det forsaktig sammen,og smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i varm stekepanne, og legg røstien skjevis i pannen. Stekes gylne på begge sider over middels varme.

Bland rømme med resten av persille- og gressløkhakket.

Legg røstien på tallerkener. Legg skivet røkelaks ved siden av.

Laksen toppes med en skje rømme og pyntes med gressløkstrå.

Lyst på noe annet med røsti

Eller har du lyst til noen annet med røkelaksen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Andrew1Norton

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Marinerte sildebiter som i Tyskland

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 stk
2 stk

Fremgangsmåte

Vann spekesildene godt ut, gjerne fra den ene dagen til den andre, og skift vannet et par ganger. Rens dem og flå dem. Smaken blir best hvis ryggbenet får sitte i, men dette er ingen betingelse.

Skrell løken og skjær den i små terninger. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter. Skjær agurkene i tynne skiver. Legg sildebitene, løk, eplebåter og agurkskiver lagvis i en stentøykrukke. Hell rømmen over og la retten stå kaldt og trekke minst ett døgn.

Serveres med karse på toppen, godt smør og grovbrød til. 

Har du lyst til å prøve andre retter med sild så er oppskriftene her

Flere spennende artikler om sild finner du her

Dette kan du drikke til sild

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: PingPongCat

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Byggrynsgrøt med honning og kanel

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

2.5 dl
1 l
0.25 stk
0.5 ts
0.5 dl

Fremgangsmåte

La byggrynene ligge i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet.

Kok opp melk og kanel. Visp i grynene og la grøten trekke i 45 minutter. Rør av og til.

Smak grøten til med salt. Honningen kan vi tilsette i grøten eller la familien velge mengde selv.

Server kald melk eller og yoghurt til.

Lag gjerne denne grøten klar dagen i forveien og varm den opp til frokosten.

Lyst til å lage din egen grøt for det er enklere enn du tror hvis du du ser her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: samael334

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Smoothie Orange

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

0.5 stk

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: Foxys_forest_manufacture

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Grønn juice

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skjær stilksellerien, epler og nykål i biter som passer juicemaskinen din.

Bruk en juicemaskin og press gjennom frukt- og grønnsakbitene.

Fyll et glass med isbiter og hell juicen i glasset. Pynt gjerne som på bildet.

Tips:
Nypresset juice taper seg raskt næringsmessig og bør drikkes umiddelbart. Lag derfor ikke mer juice enn nødvendig.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kypriotisk påskebrød

Fremgangsmåte

Start med å koke eggen hardkokte med rød konditorfarge i vannet. ca 10 minutter.

Ha melet i en stor bolle og smuldre i gjæren. Tilsett alle ingrediensene unntatt egg.

Elt deigen til den er smidig (ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin). Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i tre deler, og rull hver del til en lang pølse. Flett pølsene sammen, og brett endene inn under fletten. Legg deigen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Trykk de hardkokte røde eggene ned i den flettede deigen. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastikkpose og etterhev i en time.

Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 25 minutter, og avkjøl på rist.

Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Yina Chan

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Påskekurv

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av væsken, tilsett resten. Tilsett egg, salt, grovt mel, og så mye hvetemel at deigen blir passe fast og smidig. La den heve under plast på lunt sted 30 - 40 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt den godt.

Alt 1:
Kjevle deigen ut ca. 3 cm tykk. Del opp i strimler som flettes eller tvinnes. Du trenger to strimler for å tvinne bunnen. Tre strimler som flettes sammen til selve kurven. To strimler som tvinnes til toppen og dernest to strimler som tvinnes til hank. Legg delene på bakepapir når du har formet dem slik at de passer til hverandre.

Heves under plast på lunt sted 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stek kurven nederst i ovnen og resten i midten på en rist ved 200 grader. Alternativt i to omganger. Avkjøl. Monter kurven med karamell av typen du bruker til pepperkakehus.

Alt 2:
Ta ca 1/3 av deigen og kjevle den ut ca. 3 cm tykk. Legg den på bakepapir og form den som formen på et halvt egg (litt ovalt). Rull ut 1/3 av deigen til to smale strimler som tvinnes om hverandre som en snor. Pensle brødet med vann der du skal legge "snoren" slik at den festes. Rull små boller/brød av resten av deigen og legg i midten. Bland eventuelt inn solsikkefrø i noen av brødene. Er det for liten plasss til alle brødene/bollene legger du eventuelt resten løst på platen.

Heves under plast på lunt sted 20-30 minutter. Pensle snor og boller med sammenvispet egg og strø eventuelt på valmuefrø. Stek brødet nederst i ovnen og "de løse" midterst.

I stekeovnen: 225 grader i ca. 10 minutter for "småbrødene" og 200 grader i ca. 10-15 minutter for påskeegget.

Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gresk påskebrød

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

0.5 stk
1 ss

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i den lunkne yoghurten og rør godt sammen. Tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Ha eventuelt i mer mel eller litt vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. en time.

Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen i tre deler. Kjevle en av delene til en rund plate. Kle en rund, smurt springform med platen. Trill de to siste delene til lange pølser og del hver av dem i tre deler. Legg to av pølsene i kryss i formen. Lag fire ringer av de siste pølsene og legg dem i formen i mellomrommene til krysset.

Plasser 5 ukokte egg med skall i formen: ett i hver av ringene og ett i midten. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastpose og etterhev i 45 – 60 minutter.

Pensle overflaten forsiktig med pisket egg.

Stek brødet nederst i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Kutt opp brødet i store kakestykker med ett egg i hvert stykke og server.

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Yina Chan

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fletteloff med ost

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

5 dl
1 pakke(r)
0.25 ts
1 stk
stk

Fremgangsmåte

Du trenger 2 smurte brødformer, ca. 1½ liter.

Smuldre gjæren i bakebollen.

Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren.

Rør ut gjæren. Ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.

La deigen heve på et lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten.

Elt deigen lett og del den i to. Del hver av delene igjen i tre.

Trill til pølser og lag fletter av deigen. Legg dem i brødformene.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hev brødene tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt revet ost og frø (sesam-, valmue- eller gresskarfrø).

Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.

Avkjøl på rist.

Tips: Bak osteloffen i god tid på forhånd og frys den ned. Tin loffen og varm den forsiktig i ovnene før servering. Den smaker som nybakt.

Her kan du fråtse i oppskrifter på brød

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: rlat

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grove påskeharer

Antall porsjoner

16

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

2 ts
1 stk
6 ss

Fremgangsmåte

Bland mel, salt og sukker i bakebollen. Rør gjæren ut i lunkent vann. Hell gjæren i melblandingen sammen med oljen, og elt deigen til den er smidig. Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i 32 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Sett harene til etterheving (20–30 minutter).

Pensle påskeharene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Egg i rundstykke

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

 
1 ts
25 g
1 stk
0.5 pakke(r)
2 dl

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser i bakebollen.

Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk eterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken cirka 1 time.

Kok eggene i 5 minutter. Avkjøl i kaldt vann.

Del deigen i 12 emner og trill dem til runde kuler. La dem hvile i 15-20 minutter.

Form bollene til pølser og legg dem rundt hvert sitt egg.

Legg rundstykkene på stekeplate kledd med bakepapir, og la dem heve til dobbelt størrelse.

Pensle rundstykkene med egg og pynt med valmue- eller sesamfrø.

Stek dem midt i ovnen på 200 °C i 10 minutter til de er gyllenbrune.  Avkjøl på rist.

Tips: Sett egg i så mange rundstykker som du har gjester. Lag vanlige rundstykker av resten av deigen.
 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Speilegg i brødskive

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Stikk ut et hull i brødskiven med et glass eller pepperkakeform.
 
Stek skiven i smør eller olje i middels varm panne.
 
Snu brødskiven og knekk egget i hullet på brødskiven.
 
Stek forsiktig i 3 - 5 minutter til hviten har stivnet.
 

Server med frisk timian.

Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grovt rundstykke med pepperoni og ost

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 ss
0.25 stk

Fremgangsmåte

Skjær rundstykket i firkanter nesten helt gjennom.

Ha ost og pepperoni i skjæreflatene.

Smelt smør i en kjele og tilsett hvitløk og timian. Hell blandingen forsiktig over rundstykket.

Ha litt ekstra ost på toppen og pakk rundstykket inn i aluminiumsfolie.

Stek rundstykket midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Ta av folien og etterstek i 5 minutter til.

Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sjokoladefondant i appelsinskall

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

 
4 stk
4 stk
eggeolomme
100 g

Fremgangsmåte

Del sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Vend eggedosisen inn i sjokoladeblandingen.

Vend inn melet.

Hell blandingen over i muffinsformer eller i appelsinskall.

Stek sjokoladefondantene midt i ovnen på 180 grader i 9 minutter (15 minutter om du bruker appelsinskall).

Steketiden vil variere litt etter størrelsen på formen. Det kan derfor være lurt å prøvesteke en fondant først.

Tips:
Bruk skallet fra økologiske appelsiner.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Siv Iren Moe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Påskekake med appelsinkrem

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Kake
110 g
275 g
1 dl
Appelsinkrem
500 g
500 g
Pynt
Kvikk lunsj
sjokoladeegg/mandelegg

Fremgangsmåte

Kake:
Sett ovnen på 180 °C.

Pisk smør og sukker luftig og glatt. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha i melken og kjør til en glatt røre. Hakk sjokoladen grovt og bland inn i deigen.

Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader. Avkjøl på rist.

Appelsinkrem:
Pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt. Det skal piskes rundt ti minutter for å få riktig konsistens.

Smak til med saften fra en appelsin og revet appelsinskall.

Montering:
Del kakebunnen i to deler, og smør et lag med appelsinkrem på den ene delen. Legg den andre delen over.

Legg et nytt lag med appelsinkrem på toppen av kaken.

Pynt med hakket kjekssjokolade og små påskeegg.

Tips:
Hvis du baker den i 20 cm springform, kan du dele bunnen i tre deler for å få en høyere kake. Stek kaken gjerne dagen før servering.
 
 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Påskecupcakes

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

Muffins
150 g
150 g
2 stk
Topping
75 g
400 g
påskemarsipan og strøssel til pynt

Fremgangsmåte

Muffins:
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen. Ha i revet appelsinskall, melk og mel blandet med bakepulver til slutt. Ta røren i muffinsformer med skje eller sprøytepose.

Stek muffinsen midt i ovnen ved ca 175 °C i 15 – 20 minutter.

Topping:
Visp smør og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet. Sett maskinen på lav hastighet.

Bland appelsinjuice og konditorfarge, og tilsett det i smørblandingen litt etter litt. Kjør på høy hastighet til toppingen er lett og luftig, minst fem minutter.

Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med sprøytepose og pynt med påskemarsipan og strøssel.

Vil du bake en annen kake så finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Kristin Ellefsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen