Omelettrull med laks

Omelettrull med laks

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg og salt og tilsett gressløk. 
  2. Varm en stor stekepanne og smør bunn og sider med smør. Hell i halvparten av røren og vipp på pannen til den er dekket av et tynt lag røre.
  3. Senk temperaturen og stek omeletten forsiktig på bare en side til den har stivnet. La omeletten gli forsiktig over på et bakepapir og avkjøl. Stek resten av røra på samme måte.
  4. Finhakk laksen og bland den med kesam.
  5. Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt én og én plate i litt kokende varmt vann. Rør den flytende gelatinen forsiktig ned i laksekremen. Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede urter. Pisk fløten stiv og vend den inn.
  6. Smør et tynt lag av laksefyllet ut på omeletten og rull den sammen som en rullekake. Sett rulladen kaldt til den stivner og skjær den pent opp før servering. 
Anrett på tallerken med frisk salat, litt rogn,  grønn pesto og toast.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Roastbiff- og paprikarulade

Roastbiff- og paprikarulade

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen smøreost med pepperrot og sitron.
  2. Legg roastbiffskivene utover benken slik at de danner et A4-ark og smør halvparten av osteblandingen jevnt utover.
  3. Fordel paprika, ruccola og skiver av reddiker. Rull sammen og kutt opp i 3 cm høye sylindere.
  4. Gjør det samme med den resterende roastbiffen og osteblandingen.
  5. Dette er en kjapp rett å lage. Pepperrot sammen med roastbiff er utrolig godt.
  6. Pass på å la det være 3-4 cm av roastbiffen hvor det ikke er lagt på noe fyll. Da vil rullen "lime" seg bedre sammen.

Flere oppskrifter med roastbiff

Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Carpaccio av hval

Carpaccio av hval

Fremgangsmåte

  1. Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.
  2. Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.
  3. Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.
  4. Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv godt med tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.

Server straks som forrett eller smårett.

Tips: Bytt gjerne ut parmesanen med en god norsk ost som minner om parmesan, som for eksempel Eiker Holtefjell, Advem Fjelldronning, eller en fersk hvit geitost.

Sendt inn av Markedsrådet for hval

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fenalår med asparges

Fenalår med asparges

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene godt, skallet skal sitte på.
  2. Kok potetene knapt møre i vann. Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
  3. Skrell nederste del av aspargesen. Kok, stek eller grill den 3-4 minutter til den er knapt mør.
  4. Anrett asparges med skiver av fenalår rundt på porsjonstallerken eller serveringsfat.
  5. Server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød.

Kan serveres som en av flere tapasretter.

Tips: Fenalår et tradisjonell norsk mat. Kombinert med asparges i denne enkle retten er den en smaksbombe. Denne retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et koldtbord/tapasbord.

 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet asparges med sitronolje

Grillet asparges med sitronolje

Fremgangsmåte

  1. Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
  2. Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
  3. Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
  4. Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.

Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Her er flere grønnsaksretter for grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn ved 225 grader i ca 10 minutter.
  2. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to. Smør dem med pesto.
  3. Legg ruccola på brødet. Legg 2 skiver spekeskinke på hver brødskive.
  4. Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.

Dette er en perfekt smårett eller forrett, og kan med enkelthet lages på grillen!

Tips: Du kan selvsagt bruke vanlig spekeskinke her, men langtidsmodnet skinke har ekstra god smak og gir det lille ekstra. Dette kan være forrett, smårett, en del av et tapasbord eller noe du lager når du har lyst på noe godt. Hvis du legger til mozzarella eller skjørost - gjerne tilsmakt med friske urter, gir retten enda mer metthetsfølelse. 

Slik lager du pesto selv

Her finner du flere gode oppskrifter på bruschetta og smørbrød

Flere deilige småretter til koldtbordet finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges
Guide
Aspargesoppskrifter

La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

I vår kokebok finnes det i alt 197 oppskrifter med asparges, her er et knippe du må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her