Dagens rett

Cæsarsalat

En salat er et lett og grønt alternativ til tyngre middager. I kombinasjon med en god dressing samt en flott sancerre fra Frankrike sikter vi oss inn på en stadig varmere førsommer. Du finner selvsagt link til et ytterligere mangfold av gode salater fra vår rikholdige kokebok.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Cæsarsalat

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

Hvitløkskrutonger
200 g
Dressing til salaten
1 ss
Dijon-sennep
1 ts
Worcestershire-saus
6 stk
ansjonsfileter

Fremgangsmåte

Ha salaten klar i en stor bolle i kjøleskapet.

Krutonger:
Forvarm ovnen til 160 °C.

Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte.

 
Varm opp smørblandingen til det bobler. Ta så gryta vekk fra kokeplaten. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene. La de trekke til seg smørblandingen før de legges på et stekebrett. Stek dem i ovnen til krutongene er gylne.

 Dressing:

Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.

Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen.

Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.

Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten.

Bland salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle.

Serveres på tallerkener med krutonger, litt parmesanost og godt med nykvernet sort pepper.

Her mange flere oppskrifter på deilige salater

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: matprat.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen