Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
bar
Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå
Foto: (Julie H. Amundsen)

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer int
20 April 2018 - 11:41

Lokalet er lunt og varmt, og gir en hjemmekoselig atmosfære. Det er uformelt, men etter et raskt blikk på drinkkartet, skjønner du at her bys det på det lille ekstra. Her får du nemlig ikke bare en cocktail. Drinkene serveres alltid med noe på siden, som vaffel med hjemmelaget Nutella, fudge av geitost eller nachos og hjemmelaget salsa.

- Det er ikke bare en cocktail. Folk skal føle at de får mye for pengene selv om prisene ligger høyt, sier Odd Fjeldsgaard Rasmussen som er barsjef for Lukket Selskap som eies av Bargruppen, Bergens ledende barkonsern.

Carl Jean Bernadotte Absolut Elyx, epleshrub, kanelsirup og Angostura bitters. Serveres med kardemomme- og Angostura-iskrem. Bilde: Julie H. Amundsen

På Lukket Selskap tas det også bevisste valg. Her står nemlig filosofien om å kaste mindre høyt på lista. Råvarer som sitrus kan det presses juice av, og etterpå kan skallet brukes.
- Det er mye gøy vi kan lage med ting som andre barer bare ville kastet, sier Odd.

Det at baren ikke er lett å finne, tror de ikke blir et problem.
- Vi har bare låst døren og satt på en ringeklokke. Semi-speak easy, altså. Vi er de første i Bergen som tør det, sier Odd.

Ideen bygger på at når det er litt lukket, kan man tilby en annen opplevelse og atmosfære.
– Vi valgte heller å konsentrere stemningen her inne, sier Simon Theodor Selvik som er bartender - og partner i Bargruppen.

Misjon og visjon nødvendig

Carl Gustav Hernø Navy Strength, Aperol, honning, rosmarin, tyttebær og lime. Bilde: Julie H. Amundsen

På Lukket Selskap slipper du nemlig at døra flyr opp hvert femte minutt, den låste døra gjør det nemlig litt lettere å kontrollere antall gjester.  For å kunne gi gjestene en optimal opplevelse tilbyr de også bordservering.

– Den beste opplevelsen får du når du kommer hit, får satt deg ned og får en drink, mener Lene Salbu Talmatch som er miljøansvarlig og bartenderspire hos Lukket Selskap.

De prioriterer at gjester skal få sitte, og mener det bygger oppunder det at stedet har et unikt preg. Det er også lettere for bartendere når de har en såpass krevende meny.

Rey Jimador Koch Mezcal Espadin, honning, rosmarin, grenadine, lime og appelsin. Serveres med nachos og hjemmelaget salsa. Foto: Julie H. Amundsen

- Vi ser også utfordringene med å ha en stor cocktailmeny. Hvis det blir veldig travelt og litt ventetid, kan folk bestille en ventepils, sier Simon, og Lene nevner at de også har en alkoholfri oppfrisker på tapp som folk får servert i det de kommer. 

Mange nye barer er etablert i Bergen de siste årene, men trioen er ikke bekymret for konkurransen. Det snakkes ofte om at det er en overetablering i byen, men Simon er tydelig på at det som regel er steder uten en misjon og visjon: - Vi tror at de sterkeste overlever, de som har en plan. Det er en global trend at folk drikker mindre, men høyere kvalitet. Og det har vi trodd på siden vi begynte. Derfor etablerte vi oss i kvalitetssjiktet. Det som senker risikoen for at det kan gå galt, er å heve kvaliteten.

High end-karaoke

Bloody Marie Antoinette José Cuervo Platino, Michter’s Rye Whiskey, kjøttkraft, tomatjuice, limejuice, pepper og hot sauce. Serveres med hardkokt egg og sprøstekt bacon.   Bilde: Julie H. Amundsen

Bergenserne virker også klare for nye konsepter. Simon som partner og etter hvert også Odd har vært med å starte flere suksessfulle cocktailbarer i Bergen som No Stress, Vaskeriet, Parken Nattbar, Vinyl, Magda, Duns Minibar og No Stress København. De føler ikke at de konkurrerer med seg selv, men drar heller nytten av å ha et mangfoldig tilbud.
- Vi bruker Vaskeriet som ventebar, slik at de som ikke kommer inn, kan komme tilbake hit når vi har fått plass, sier Odd. 

I Lukket Selskaps ånd tilbyr også baren karaoke. Det som skiller dette stedet fra resten av byens sangtilbud er at de kan by på lukkede rom, hvor gjestene får være for seg selv. I tillegg har de lydisolert godt, slik at besøkende som kun vil nyte cocktails, får være i fred.
- Tanken var at det skulle være litt gøy her også, og da følte vi at det var en bra kontrast, sier Simon.

Det har også vært fokus på at musikken skal være bra.
- Det er ikke Singstarkatalogen, man kan synge litt Rage Against the Machine der også, sier han.

Sett bort fra high end-cocktails og karaoke legger de ikke skjul på hva de mener er nøkkelen til suksess.

- Det aller viktigste for oss er at folk skal ha det fint her. Da er det jo oss som personer som må levere, så den personlige servicen er kanskje den viktigste biten for at det skal bli en suksess, sier Odd Fjeldsgaard Rasmussen til slutt.

 

Lene Salbu Talmatch i dyp konsentrasjon over en Rey Jimador. Bilde: Julie H. Amundsen
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Eggene er kjøpt inn og besøket er på vei. Dette er triksene du trenger for den perfekte eggerøren
+
Klubbkokken serverer
Perfekt eggerøre

Eggene er kjøpt inn og besøket er på vei. Dette er triksene du trenger for den perfekte eggerøren

Egg smør og salt er alt du trenger for suksess. Med disse enkle grepene får du saftig og fløyesmyk eggerøre som smaker himmelsk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol
+
Test
15 bobleviner i basis mellom 114 og 190 kroner

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol

Det er fullt mulig å få tak i lekre bobler selv i budsjettklassen og selv om det er få dager igjen til den store dagen. Her er våre forslag mellom

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig
Ukens kake
Jordbærkake med vaniljekrem og pasjonscurd

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig

Jordbær, pasjon og vanilje. En slik kake går i en egen mage. Lettlaget er den dessuten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her