Couscoussalat med grillet lamme- og fårepølse

I dag serveres det lammepølser, og det i en riktig så varmt krydret versjon. Lam i form av fersk eller speket pølse er smakskraftig, fordi slike pølser enten er krydret eller fordi tørket lammekjøtt har mye karakter. Vi har selvsagt funnet frem en rekke gode vinforslag til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Couscoussalat med grillet lamme- og fårepølse

Fremgangsmåte

Hell kokende vann over safrantrådene eller rør ut den malte gurkemeien. La stå i 10 minutter. Tilbered couscousen i henhold til pakkens bruksanvisning og bland i det gule vannet og smør. Hold den varm.

Kok opp vann og la bønnene koke i 1 minutt. Skyll i kaldt vann. Kutt de soltørkete tomatene i biter. Skjær tomatene i båter og fjern frøene, kutt i terninger. Varm opp olje i en panne og fres løk, hvitløk, pinjekjerner og bladpersille. Ha oppi tomater, harissasaus og sitronsaft. Bland i couscousen.

Grill lamme- og fårepølsene eller steik dem i varm panne. Fordel coucousen på fire tallerkener og legg pølsene oppå. Server med grønn salat og godt brød, gjerne pita.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun,Opplysningskontoret for kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen