Drikke
Cru bourgeois skal deles enda mer opp

Cru bourgeois skal deles enda mer opp

Når det blir som mange som 267 Médoc-vinslott som kvalifiserer seg for cru bourgeois, blir det trangere om plassen.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2014 - 14:50

Kategorien cru bourgeois som oppstod i 1932 og har gjennomgått flere revisjoner, fikk sin nåværende form i 2010.

Les mer om cru bourgeois

Mens interessen for cru bourgeois var laber etter forrige revisjon, er den nå økende. Med den høye kvaliteten på 2012-årgangen, er også antall slott som har god nok kvalitet, økt. For å få cru bourgeois på etiketten må vinen gjennom en blindsmaking.

Mer penger i kassa

En av motivasjonene for å prøve seg er økonomiske. Médoc AOC og Haut-Médoc som er nivået under, er en noe mer unyansert kategori som sliter med svakere lønnsomhet. Cru bourgeois på etiketten gir som regel rundt en euro mer i inntekt per flaske.

Denne ukens godbit er en cru bourgeois

Men når også cru bourgeois som kategori blir uoversiktlig, trues denne potensielle inntektsøkningen.

Dyrere fra 2013?

Derfor er det er støtte blant de nåværende cru bourgeois-slottene for å gjøre noe med klassifiseringen. Tidligere fantes det både et Superieur- og Exceptionnel-nivå innenfor kategorien.

– Vi ønsker å øke synligheten til de forskjellige vinslottene innen cru bourgeois. Enkelte kvalifiserer for toppnivå hvert år og fortjener derfor en «utmerkelse», sier Frederique Dutheillet de Lamothe, sjef for  Alliance des Crus Bourgeois du Medoc, til decanter.com.

Han ble ansatt noen dager etter den første revisjonen i 2003 som fikk hele kategorien til å kollapse. Han er derfor stemt for å trå varsomt.

Mens cru bourgeois alltid har vært synonymt med gode kjøp, kan kombinasjonen av en god årgang som 2013 og liten avling presse prisene oppover.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her